Σε εκατοντάδες ανέρχονται τα δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid 19 τα οποία πραγματοποιούνται σήμερα στο δήμο Θέρμης. Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα το οποίο υπέβαλλε ο δήμος Θέρμης προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται από το πρωί στο Κέντρο Covid του δήμου, πραγματοποιώντας τεστ ελέγχου covid-19 σε περίπου 250 εργαζόμενους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών), καθώς και στο μη εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Παράλληλα, από τις 9.30 το πρωί κλιμάκιο του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενο από ειδικά καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτές, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, διενεργώντας rapid test Covid-19 στα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων δήμου Θέρμης. Πρόκειται για τη δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία στη Θέρμη διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον δήμο Θέρμης και την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων δήμου Θέρμης. Έγιναν συνολικά εκατό τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται εκ νέου στη Θέρμη διενεργώντας drive test covid-19 από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), θα γίνονται και πάλι στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου. Στους ελέγχους αυτούς μπορούν να προσέρχονται και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί οι οποίοι από την επομένη, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, επιστρέφουν στα σχολεία. Σημειώνεται ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν περίπου δύο χιλιάδες drive test covid-19 στο δήμο Θέρμης. Στους χθεσινούς ελέγχους διενεργήθηκαν 158 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο