Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης. Έπειτα από κλαδεύσεις δέντρων σε σημεία των Κοινοτήτων Τριλόφου, Καρδίας, Κάτω Σχολαρίου και Πλαγιαρίου, ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες ανάλογες εργασίες στην είσοδο Θέρμης, με στόχο την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου. Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, τρία συνεργεία της διεύθυνσης Πρασίνου με  ειδικά οχήματα και περισσότερους από δέκα εργαζόμενους πραγματοποιούν εργασίες κλαδέματος και κοπής μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων στην είσοδο Θέρμης, στην περιοχή “Βλάχος” στο Πλαγιάρι και στη θέση Παντελεήμονα του Τριαδίου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσαν αντίστοιχες εργασίες στο δρόμο Πλαγιαρίου – Τριλόφου.

Προτεραιότητα στην κλάδευση ή κοπή έχουν δέντρα τα οποία θεωρούνται από την υπηρεσία ως υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής  Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σημείωσε πως «το κλάδεμα των δέντρων πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, στην κατεύθυνση διατήρησης των χαρακτηριστικών του είδους, αλλά και της διασφάλισης της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξής του”.

Επίσης, ανέφερε, πως τα μεγάλα δέντρα λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών τους θεωρούνται επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων όπως για παράδειγμα οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Σημείωσε δε, ότι παρόμοιες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική του αστικού τοπίου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Μίκρας, Θέρμης και Βασιλικών. Τέλος ο κ. Γκιζάρης κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τους κοινόχρηστους χώρους και να τους διαφυλάξουν από τυχόν δολιοφθορές.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο