Παράδειγμα προς μίμηση είναι η συνεργασία γονιών και παιδαγωγών στον παιδικό σταθμό “Γλυκές Μελωδίες” ο οποίος βρίσκεται στην Καρδία. Η συνεργασία και η επικοινωνία με τους γονείς είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς των παιδαγωγών και απαραίτητο για να υπάρχει κοινή στάση στο σχολείο και το σπίτι σε ζητήματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο οι παιδαγωγοί ενθαρρύνουν τους γονείς να διατυπώσουν ερωτήματα, να λύνουν απορίες και τους βοηθούν να εκπαιδευτούν στο γονεϊκό ρόλο. Από την άλλη, o Σύλλογος Γονέων συμβάλλει όπου είναι δυνατό στις προσπάθειες των παιδαγωγών. Πρόσφατα ο σύλλογος συνέδραμε την υπεύθυνη της δομής, Δήμητρα Σκίζα στην ετήσια ανανέωση του παιδαγωγικού υλικού του σταθμού. Έτσι, προμήθευσε τη δομή με ένα ελατήριο τεσσάρων θέσεων προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών και η αυλή του σταθμού εμπλουτίστηκε με μια επιπλέον διασκεδαστική δράση. Μάλιστα, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της προηγούμενης σχολικής περιόδου τα οποία με τη παιδαγωγό τους και τότε υπεύθυνη της δομής Σταματία Σταυρίδου κατάφεραν με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα να συγκεντρώσουν σημαντικό μέρος του ποσού που απαιτούνταν για την προμήθεια του συγκεκριμένου οργάνου.

Επιπλέον, αγοράστηκε ένα φωτεινό διαδραστικό τραπέζι με τη συμβολή της οικογένειας Κοσκινόπουλου η οποία με προθυμία βοήθησε στη συμπλήρωση του απαραίτητου χρηματικού ποσού. Έτσι, τα παιδιά μπορούν, πλέον, να εξασκούνται στην ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων για την ηλικία τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Ο πρόεδρος των Κέντρων Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Αργύρης Μωραϊτης και η διευθύντρια των δομών Ελένη Τσολακίδου “ευχαριστούν για την πρωτοβουλία και ευελπιστούν όλοι οι γονείς να έχουν τέτοιου είδους ευαισθησίες που προάγουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και φιλοξενίας των παιδιών στους χώρους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου Θέρμης”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο