ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

dendrofitefsi 3Δεντροφύτευση στους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους του σχολείου, πραγματοποίησαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Τριλόφου με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, καλλωπιστικά και δασικά φυτά φύτεψαν οι μαθητές των τμημάτων της πρώτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου, αποδεικνύοντας και έμπρακτα πως το Δημοτικό σχολείο ως φορέας εκπαίδευσης δεν προσφέρει μόνο γνώσεις και τις βασικές δεξιότητες στους μαθητές εντός του κτηρίου αλλά και εκτός. Συνεργαζόμενοι με τη δημοτική αρχή μαθητές και εκπαιδευτικοί  ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να γίνει ο εξωτερικός χώρος του σχολείου, που μέχρι σήμερα ήταν αναξιοποίητος, ομορφότερος, φυτεύοντας δέντρα και καλλωπιστικά φυτά. Ένα ακόμη μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης, προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης που συμμετείχε στη δενδροφύτευση σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή δράση εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης την ποιότητα ζωής των παιδιών στον χώρο  που θα ζήσουν για 6 χρόνια και θα ενισχύσει την περιβαλλοντική τους συνείδηση αφού στο εξής τα ίδια τα παιδιά θα φροντίζουν τα φυτά που φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Αργότερα δε, επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι’ αυτό που έκαναν σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

dendrofitefsi 5dendrofitefsi 4dendrofytefsi 5

Ο κ. Γκιζάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  όσους βοήθησαν στη δενδροφύτευση, που στόχο της είναι εκτός από το να ομορφύνει τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, να γνωρίσουν οι μαθητές κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα δέντρα και τα φυτά τα οποία φυτεύτηκαν , όπως:” Με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα δένδρο ή φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν”, πράγματα δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν. Υπογράμμισε ακόμη ότι «παράλληλα έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας.  Ο Δήμος Θέρμης και η αρμόδια υπηρεσία προσέφεραν τα φυτά της δενδροφύτευσης στο σχολείο, ώστε να  καλλωπίσουν το εξωτερικό υπαίθριο χώρο του και να του δώσουν χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείτε η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών, η αγάπη τους για το περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα προστασίας του. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση του πρασίνου στο Δήμο μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο