ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα επίκαιρη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Όταν η βία “χτυπά” τα σχολεία και τα παιδιά μας. Ο ρόλος των γονέων», έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19.00, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτές Διαλέξεις προς γονείς» του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού σε συνεργασία την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

 

Η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κουρουμπλή θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση  στο ερώτημα του ρόλου των γονέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στη διάρκεια της διάλεξης θα καλυφθούν επιμέρους θέματα όπως «Πώς διακρίνεται ένα πείραγμα από ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού; Τα 3θ (θύμα, θύτης, θεατής) και οι ρόλοι τους, Σχολικές ομάδες μαθητών/μαθητριών που ασκούν εκφοβισμό. Υπάρχουν νέα είδη ενδοσχολικής βίας; Η συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος: Τι κάνω ως γονέας παιδιού που εκφοβίζει, εκφοβίζεται ή είναι θεατής; Ποιοι είναι οι παράγοντες θυματοποίησης;

Ο σύνδεσμος εισόδου στην εικονική αίθουσα είναι:

https://us02web.zoom.us/j/83397313326?pwd=YzV0WEdhcWtMd3VienpqZmluLzVQZz09

Meeting ID: 833 9731 3326

Passcode: 657375

Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μέλη μιας σχολικής κοινότητας που είναι ευαισθητοποιημένοι στο τι συμβαίνει στη ζωή των παιδιών στο χώρο του σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο