ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

tsolakis sevili 1Oι δράσεις των εταίρων προς τις εμπλεκόμενες δημοτικές αρχές με σκοπό την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και υποδομές, αλλά και σε πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων μέσω Συμβάσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας με Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών (Energy Service Companies-ESCOs), απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη διαπεριφερειακή συνάντηση του έργου INTERREG EUROPE “SUPPORT”, όπου ο Δήμος Θέρμης εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολο Τσολάκη. Η διαπεριφερειακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο εφαρμογής του έργου INTERREG EUROPE “SUPPORT”, Support Local Governments in Low Carbon Strategies – Υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εφαρμογή Στρατηγικών Μείωσης Εκπομπών του Άνθρακα.Στη  συνάντηση που διοργανώθηκε από τον τοπικό εταίρο FΑΜΡ (Andalusian Federation Of Municipalities and Provinces) συμμετείχαν από την Ελλάδα, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε και εκπρόσωποι των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας Χορτιάτη καθώς και εκπρόσωποι των υπολοίπων εταίρων, προερχόμενοι από τις Περιφέρειες της Istria (Κροατία), Alba (Ρουμανία), Southeast Sweden (Σουηδία), την Ένωση ΜΜΕ της Βουλγαρίας, το Ενεργειακό Κέντρο της Rhineland Palatinate (Γερμανία), το Μητροπολιτικό Δήμο της Ρώμης και το Ενεργειακό Κέντρο της Μάλτας.

Κατά τη διάρκειά της δόθηκε επιπλέον έμφαση σε προκηρύξεις Πράσινων Προμηθειών των δήμων, στις οποίες περιλαμβάνονται πράσινα κριτήρια κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών .
Στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσουν οι ανταλλαγές των εμπειρογνώμων μεταξύ των εταίρων του έργου για την προώθηση των καλών πρακτικών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης).
Το έργο «SUPPORT», έχει ως στόχο μέσω του εντοπισμού και της μεταφοράς ορθών πρακτικών, να συμβάλλει στη διαμόρφωση σχεδίων δράσης για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των υποδομών, με την αξιοποίηση των περιφερειακών χρηματοδοτικών εργαλείων.

tsolakis sevili 2tsolakis sevili 3
Χαρακτηριστικές, στο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής συνάντησης, ήταν οι παρεμβάσεις του εκπροσώπου του Δήμου Θέρμης κ. Τσολάκη , ο οποίος σε συνεργασία με στελέχη της Ανατολικής Α.Ε. κατά την τοποθέτησή του σημείωσε με έμφαση τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο όπου στεγάζονται σήμερα οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης στο Τριάδι, με τρόπο ώστε στο μέλλον η συγκεκριμένη κτιριακή υποδομή να φιλοξενήσει επιπλέον υπηρεσίες του Δήμου και να αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας κτιρίου με “πράσινα κριτήρια”. Παράλληλα ο κ. Τσολάκης αναφέρθηκε και στην συνολική προσπάθεια αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλη την έκταση του Δήμου μας, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας αλλά και την ταυτόχρονη προστασία του Περιβάλλοντος στην κατεύθυνση της συνολικής προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο