ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

KDAP EVDOMADA ATHLIMATWNSportsday! Πανελλήνια  Ημέρα Αθλημάτων η 6η Οκτωβρίου και τα ΚΔΑΠ του Τριλόφου, Νέου Ρυσίου, Θέρμης και Βασιλικών  του νομικού προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Θέρμης, δραστηριοποιήθηκαν γύρω από τα συλλογικά  αθλήματα, έπαιξαν μέσα στις τάξεις, δημιούργησαν σχετικές  κατασκευές  και όλα αυτά,  μιλώντας μόνο Αγγλικά. Η δραστηριότητα της εβδομάδας Αθλημάτων ανήκει στις  δασκάλες Αγγλικών, οι οποίες παρουσίασαν μερικά Ολυμπιακά Αθλήματα στα παιδιά μέσα από λέξεις, τραγούδια, χρώματα, όλα στα Αγγλικά.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκπαίδευσης όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έπαιξαν ποδόσφαιρο (soccer) με ένα μπαλόνι και δυο καρέκλες για τέρματα, πετοσφαίριση (volleyball) με ένα μπαλόνι προσπαθώντας να περάσει το μπαλόνι από το φιλέ , καλαθοσφαίριση (basketball) έχοντας φτιάξει ένα μικρό μπαλάκι από χαρτί και στοχεύοντας το καλαθάκι της τάξης, μπέιζμπολ baseball χρησιμοποιώντας το χέρι τους για να πετάξουν το μικρό μπαλάκι από χαρτί στοχεύοντας στον τοίχο απέναντι τους. O Einstein είχε πει «Τοπαιχνίδι είναι η υψηλότερη μορφή έρευνας». Η αλήθεια είναι ότι οι δασκάλες των Αγγλικών στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, δεν θα μπορούσαν  να σκεφτούν  καλύτερο τρόπο από το παιχνίδι, στο πλαίσιο της επαφής των παιδιών και της εξερεύνησης της Αγγλικής γλώσσας.

kdap kataskevh 1kdap mpasketesΤα μικρότερα παιδιά κατασκεύασαν μπασκέτες από χαρτόνι, πλαστικό ποτηράκι, καλαμάκι και αυγοθήκη, ενώ τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά έφτιαξαν το σήμα των ολυμπιακών αγώνων κολλώντας κομμάτια από χρωματιστά χαρτόνια για τα πέντε χρώματα των Ολυμπιακών Κύκλων. Οι υπεύθυνες των τμημάτων Ιωάννα Καρκαλέτση και  Ιφιγένεια Παπαρδέλη που διεκπεραίωσαν το project, επιχείρησαν μία συστηματική προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας σε όλα τα ΚΔΑΠ των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» μέσα από έντυπο υλικό και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο