ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ξεκίνησαν και πάλι χθες  Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 τα Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στα Βασιλκά με αυξημένη συμμετοχή αλλά  και ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες  στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.
Τα μαθήματα της Tοπικής Iστορίας όπως είναι γνωστό πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 20:00 στο 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Βασιλικών.
Τα μαθήματα συνεχίζονται σήμερα στη Θέρμη  με την εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου σε ενηλίκους, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 16:30 έως τις 19:00 το βράδυ και κάθε Πέμπτη από τις  20:00 έως τις  22:00 το βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης.


Πλήθος συμπολιτών μας όπως όλα δείχνουν, αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο τα μαθήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου είναι το πρώτο που υλοποιείται στο Νομό Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ποντιακού ελληνισμού.
Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων προσφέρουν ο Δήμος Θέρμης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η παροχή γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων σε θέματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης έχει φροντίσει ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στο πλαίσιο  περιορισμού της νόσου του κορωνοιού, που λαμβάνονται με βάση τις  οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο