ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

ΔΕΒΔ-πόστερ-724x1024Στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης, συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Δίκτυο Δημοτικών βιβλιοθηκών. Με την ευκαιρία της ημέρας της Ευρώπης στις 09 Μαϊου και του έτους πολιτιστικής κληρονομιάς, την Παρασκευή 4/5 από τις 11:00 έως τις 12:30, η εθελόντρια στη βιβλιοθήκη Μαρία Γκόγκα σε συνεργασία με τον μουσικό Γιάννη Ποιμενίδη παρουσιάζουν τους μύθους της Ευρώπης μέσα από μια μουσική αφήγηση.

Οι δύο καλλιτέχνες, με τη βοήθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών της Ε΄ δημοτικού σχολείου Βασιλικών, προσεγγίζουν την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά με τη βοήθεια διαφόρων μουσικών οργάνων μέσα από τους μύθους, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, Παρασκευή 4/5 από τις 18:00 έως τις 19:30, η δημοτική βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει βιωματικό εικαστικό εργαστήριο για το έργο του Ρενέ Μαγκρίτ με τίτλο “Ρενέ Μαγκρίτ: όταν οι λέξεις και οι ιδέες γίνονται ζωγραφική”. Το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει ο Χρήστος Βαγιωνάς με την Αντιγόνη Ταρακτσή και τις δράσεις των παιδιών στηρίζουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Όλγα Λεμονή, Μιχαλάκα Γεωργία, Πελαγία Δεληκωστίδου.

Στο σταντ 109 του περιπτέρου 13, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018. Παράλληλα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ πραγματοποιούν δράσεις για το κοινό.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο