ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

KADOS SOYRWTH 5Εγκρίθηκαν οι νέες θέσεις και ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Σουρωτής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και άρχισε η τοποθέτηση νέων υπόγειων κάδων απορριμμάτων, χωριτικότητας 3.000lt, στις περιοχές του Δήμου Θέρμης που δε διαθέτουν ανάλογους κάδους, καθώς και στις περιοχές όπου υφίσταται ανάγκη πύκνωσης των υφιστάμενων δικτύων των υπογείων κάδων.

KADOS SOYRWTH 4Ειδικότερα, για την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής του Δήμου Θέρμης, κατόπιν σχετικού ελέγχου του επόπτη καθαριότητας της αρμόδιας υπηρεσίας, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα τοποθέτησης πέντε (5) υπογείων κάδων απορριμμάτων. Οι προτεινόμενες θέσεις αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους και αφού εξακριβώθηκε ότι στις συγκεκριμένες θέσεις δεν διέρχονται υπογείως δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας προς αποφυγή προκλήσεως ατυχημάτων, ξεκίνησε η τοποθέτηση στα εξής σημεία:
Ένας κάδος στην Εκκλησία και στη διασταύρωση των οδών Μαυρομάτη καιΧρήστου Λόλα,ένας κάδος (1) στην οδό Παύλου Μελά & Ε.Ο. Νέου Ρυσίου-Βασιλικών, ένας κάδος (1) στο Γήπεδο Σουρωτής στο δρόμο προς το εργοστάσιο, ένας κάδος Έναντι καταστήματος διασκέδασης “Ωρες” και ένας κάδος (1) στην Ε.Ο. Ρυσίου-Βασιλικών, έναντι μάντρας Στεφανίδη.

KADOS SOYRWTH 2Με την τοποθέτηση των νέων υπογείων κάδων επιτυγχάνεται σειρά πλεονεκτημάτων τόσο στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων όσο και στους κατοίκους της περιοχής. Στόχος της υπηρεσίας είναι να βελτιωθεί η καθαριότητα και η υγιεινή της περιοχής καθότι στους υπόγειους κάδους, λόγω της βύθισής τους στο χώμα, η θερμοκρασία των αποβλήτων παραμένει χαμηλή και έτσι περιορίζονται οι δυσάρεστες οσμές ακόμα και κατά την θερινή περίοδο, οπότε και εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα δυσοσμίας. Επίσης, τα απορρίμματα δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και στα αδέσποτα ζώα, δεδομένου ότι οι υπόγειοι κάδοι έχουν αφενός μεγαλύτερη χωρητικότητας (σχεδόν τετραπλάσια ενός συμβατικού),  αφετέρου είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας υλικά τα οποία είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες και έτσι δεν υπάρχουν διαρροές αποβλήτων ή διασταλαζόντων υγρών. Παράλληλα θα βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της περιοχής, αφού το μεγαλύτερο μέρος των υπογείων κάδων βρίσκεται εντός τους εδάφους ενώ το υπέργειο τμήμα τους μπορεί να επενδυθεί εξωτερικά με ειδικά επεξεργασμένο ξύλο. Επιπλέον, αποφεύγεται η ύπαρξη της κακής εικόνας που παρουσιάζουν συχνά οι συμβατικοί κάδοι, οι οποίοι μετά από μακροχρόνια χρήση ή βανδαλισμούς καταστρέφονται.

KADOS SOYRWTH 1
Επίσης θα περιοριστούν οι κινήσεις των απορριμματοφόρων οχημάτων εντός του οικισμού, αφού οι θέσεις που προτείνονται, αν και μπορούν να εξυπηρετούν μία αρκετά ευρεία περιοχή, βρίσκονται κοντά στα όρια της κοινότητας Σουρωτής. Επιπλέον, μετά την τοποθέτησή τους θα αποσυρθούν οι διάσπαρτοι συμβατικοί κάδοι που δεν θα χρειάζονται πλέον και θα απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι προς όφελος των διερχομένων οχημάτων και των πεζών. Σημαντική θα είναι και η ποιότητα του έργου της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου αφού η αποκομιδή των υπογείων κάδων απαιτεί μικρότερη συχνότητα δρομολογίων, λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς τους, έναντι των συμβατικών κάδων των οποίων η χωρητικότητα ανέρχεται μόλις στα 1.100lt. Θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου αφού, λόγω της μείωσης της συχνότητας των δρομολογίων, θα εξοικονομούνται χρήματα από την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης των καυσίμων, της συντήρησης των απορριμματοφόρων και του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων στην αποκομιδή. Μεγάλης σημασίας ωστόσο είναι και η μείωση των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων τόσο για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή, αφού το όχημα των υπογείων κάδων δε φέρει σκαλοπάτια για συνοδούς, όσο και για τους κατοίκους αφού περιορίζονται οι τυχαίες και συχνά ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τροχήλατων συμβατικών κάδων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων όπως : παγετός, νεροποντή και έντονοι άνεμοι,  ιδιαίτερα σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο