Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις δύο πρώτες προγραμματισμένες περιοχές του Τριλόφου οι υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης για την αντιμετώπιση του φλοιφάγου εντόμου σε συνεργασία με την “ ALFAWOOD GROUP Α.Ε.Β.Ε” και δασικούς συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα στη θέση Πλατάνια και Προφήτη Ηλία. Σε επόμενο στάδιο ενός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί θρυμματισμός των υπολειμματων υλοτομίας .

Αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι υλοτομικές εργασίες στη θέση Κοτρώνι που θα περιλαμβάνουν απομάκρυνση όλων των ξερων και προσβεβλημένων δέντρων εντός του άλσους.

Οι εργασίες εξυγιαντικής υλοτόμησης και απομάκρυνσης των προσβεβλημένων πεύκων κρίνεται απολύτως αναγκαία για την προστασία των δασικών εκτάσεων του δήμου Θέρμης και θα ακολουθήσουν και σε άλλες δημοτικές δασικές εκτάσεις όπου εντοπίστηκαν προσβολές από το φλοιοφάγο έντομο.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχιζονται οι υλοτομήσεις στο δασόκτημα Ισενλί της Θέρμης. Η καταστροφή περιορίστηκε, ήδη από πέρυσι, ο δήμος ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλίες για την αποτύπωση της προσβολής σε όλες τις δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όριά του, ενώ ταυτόχρονα, προέβη και σε όλες τις αναγκαίες εξυγιαντικές δράσεις.

Ανάλογες υλοτομήσεις έγιναν και στις δασικές εκτάσεις του Αγίου Ιωάννη Βασιλικών και του Μονοπήγαδου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο