ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

DS PRWTH SOYPERΣύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης αποδέχτηκε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Περιστεράς , σύμφωνα με την οποία ζητείται η μείωση των φιλοξενούμενων ασυνόδευτων παιδιών, που εγκαταστάθηκαν στους ξενώνες “Αφανός” στις 16 Απριλίου 2018, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου ή της  Δημοτικής Αρχής.

Κατά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό εγκατάστασης των παιδιών στην περιοχή, στην έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς της Πολιτείας, που για μία ακόμη φορά δε ζήτησε τη γνώμη του δήμου και των τοπικών εκπροσώπων, ώστε να συμπράξουν στην όποια διαχείριση απαιτούνταν και με τον τρόπο αυτό, η εγκατάσταση των σαράντα συνολικά παιδιών , να προχωρούσε βασισμένη στα πραγματικά δεδομένα της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες καθώς και το αν και πόσο λειτουργούν επαρκείς υποδομές στην περιοχή που να μπορούν να υποστηρίξουν τη φιλοξενία αυτού του αριθμού παιδιών.

DS KALHDS PERISTERADS PRWTH

Η Δημοτική Αρχή Θέρμης ενημερώθηκε τις τελευταίες ημέρες για τις προθέσεις της Πολιτείας στο ζήτημα αυτό και επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θέρμης, ο  Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλίας – Μιλτιάδης Κλάπας, δεσμεύτηκε για μείωση του αριθμού των παιδιών και μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα των επόμενων 10 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Θέρμης δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Περιστεράς, ζήτησε την άμεση μείωση του αριθμού των παιδιών από σαράντα που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 20, καθώς και το διαχωρισμό τους με βάση την ηλικία τους, ώστε να εξασφαλιστούν και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι άμεσες ανάγκες διαβίωσής τους και να ενταχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα στο νέο τους περιβάλλον.

DS 3DS 2

Ο Δήμαρχος Θέρμης ξεκαθάρισε δε, πως  στην περίπτωση εκείνη που η Πολιτεία δεν φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της, Δήμος, Τοπική Κοινότητα και κάτοικοι της περιοχής  θα προχωρήσουν από κοινού στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση υλοποίησης της υπόσχεσης για μείωση, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, του αριθμού των φιλοξενούμενων παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Περιστεράς, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στο μεγάλο αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στην περιοχή, ο οποίος μάλιστα είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με τον αριθμό των παιδιών του χωριού, στην έλλειψη υποδομών για παιδικές δραστηριότητες όλων των παιδιών, καθώς και σε ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά εντάσεων που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που πλέον δεν μπορεί να είναι σωστά διαχειρίσιμος στην Τοπική Κοινότητα.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο