ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

olympiakh ekexeiria kalhΤο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης κατά συνεδρίασή του στις 8 Νοεμβρίου 2017, ενέκρινε την υπογραφή διακήρυξης για την  Ολυμπιακή Εκεχειρία. Πρόκειται για το κείμενο της διακήρυξης που είχαν υπογράψει στην Αρχαία Ολυμπία η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με στόχο την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η διάδοση, η κατοχύρωση και η διεθνοποίηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Ο Δήμος Θέρμης συμμετέχει στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για να επικαιροποιηθεί η κοινή διακήρυξη, να κατοχυρωθεί και να γίνει κτήμα όλων των Δήμων και των πολιτών της χώρας ώστε να ανοίξει τα πανιά της στην Ευρώπη και στη Διεθνή Κοινότητα.  Συμμετέχει ενεργά για μία ακόμη φορά, σε μία σημαντική πρωτοβουλία, που προωθεί το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη.
Στο πλαίσιο της εξαιρετικής σημασίας προτεραιότητας των Δήμων όλης της χώρας, που είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών, ο Δήμος Θέρμης συνυπογράφει το κείμενο της κοινής διακήρυξης, επιχειρώντας να αναδείξει το πνεύμα ανθρωπισμού και πολιτισμού, το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε άλλωστε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού. Η συμβολική συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της οποίας  υπεγράφηκε αρχικά  η κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο