ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα με την επισκέπτρια υγείας κα Γεωργία Νεοχωρλή, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης των μαθητών της Γ’ λυκείου για το ζωτικής σημασίας ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα λύκεια του δήμου Θέρμης. Η ενημέρωση ξεκίνησε αρχικά από το ΕΠΑΛ Βασιλικών και το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα λύκεια του δήμου.

Βασική επιδίωξη της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, οι οποίοι δύναται να αποτελέσουν την βάση των αιμοδοτών του μέλλοντος. Την κα Νεοχωρλή συνοδεύουν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Φανή Χατζηδημητρίου καθώς και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, Φανή Δομουχτσή.

Σύμφωνα με την κ. Χατζηδημητρίου στόχος της ενημέρωσης είναι να αντιληφθούν τα νέα παιδιά πως η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων. «Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς. Να τους παρακινήσουμε ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δυναμώσουμε το Κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας μας».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο