ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

agiasmos 1Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η φετινή διδακτική χρονιά στα σχολεία του Δήμου Θέρμης. Tο πρώτο κουδούνι κτύπησε σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου με όνειρα και ελπίδες ότι η σχολική χρονιά θα είναι γόνιμη και δημιουργική για τους  8.000 και πλέον μαθητές που φοιτούν στα σχολεία Α΄/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης σε όλη την έκταση του Δήμου μας.
Σταθερή προτεραιότητα του Δήμου Θέρμης αποτελεί  η διατήρηση των καλών συνθηκών και η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένων σχολείων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να διατηρούνται επίσης σε υψηλό επίπεδο οι πολλαπλές παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης όλων των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή αξίζει να σημειωθούν:

1) Η διοργάνωση ειδικής Γιορτής αποφοίτησης- με βραβεύσεις μαθητών και Συναυλία των ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ αύριο Τετάρτη 12/9 στο Φράγμα Θέρμης, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 7:30 το βράδυ.

2) Η επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το ταμείο του δήμου, περίπου 300.000€ τον χρόνο, γιατί  τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης δεν επαρκούν.

3) Η υπερ-εργολαβία για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων συνολικού προυπολογισμού 520.000€.

4) Η εργολαβία ανακαίνισης των προαύλιων χώρων και παιδικών χαρών σε 29 νηπιαγωγεία σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

5) Η πραγματοποίηση μελέτης για την αλλαγή των καυστήρων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

6) Και τέλος στη σχολική στέγη, η αποπεράτωση  2 μεγάλων σχολικών μονάδων που ήδη κατασκευάζονται, το Δ.Σ. Τριαδίου και το Γυμνάσιο Ν.Ρυσίου.
agiasmos 2

Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος παραβρέθηκε νωρίς το πρωί στον Αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης στο Τριάδι και ακολούθως στο 2ο Γυμνάσιο Θέρμης στο Νέο Ρύσιο. Με την ευκαιρία έναρξης του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Θέρμης ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των παιδιών ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Ευχήθηκε επίσης να είναι μια χρονιά δημιουργική και ενδιαφέρουσα που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναζητήσουν την αληθινή γνώση και θα προετοιμάσει τους αυριανούς πολίτες ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες με κοινωνικές ευαισθησίες. Ιδιαίτερη δε ήταν η αναφορά του Δημάρχου Θέρμης κατά την τελετή Αγιασμού στο Γυμνάσιο Νέου Ρυσίου (2ο Θέρμης) στο νέο σχολείο που ήδη κατασκευάζεται και όπου θα γίνει ο αγιασμός όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς και στους διαχρονικούς και επίμονους αγώνες όλων, Περιφέρειας, δημοτικής αρχής αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ώστε σήμερα να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος στο νέο σχολείο, ένα έργο που αποτελεί σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση του Δήμου μας. Το νέο σχολείο όπως είναι γνωστό κατασκευάζεται σε οικόπεδο της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου, που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο και συγκεκριμένα στο αγροτεμάχιο 482 του αγροκτήματος Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης, είναι συνολικού εμβαδού 16.620 τ.μ. που ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Θέρμης.

2o Gymnasio Thermis 2

Θυμίζουμε ότι το έργο «2ο Γυμνάσιο Θέρμης – ΠΡΟΚΑΤ 12/θέσιο», είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.055.869,48€ και η κατασκευή του είχε αρχίσει το 2010 από την πρώην ΝΑΘ, αλλά η σύμβαση διακόπηκε εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου. Η ολοκλήρωση του έργου εντάχθηκε πλέον στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» Άξονα Προτεραιότητας 10: «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση» (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Το κόστος της χρηματοδότησης για τις υπολειπόμενες εργασίες ανέρχεται σε €3.045.023,72, ενώ το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (ολοκλήρωση φέροντα οργανισμού, τοιχοδομές, κατασκευή στέγης, κατασκευή εγκαταστάσεων κ.λπ.), καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.
Σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, θέτοντας  προτεραιότητες στον τομέα των σχολικών κτιρίων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου μας να μπορούν να απολαμβάνουν, αξιοπρεπείς και ‘‘ευχάριστες ’’ υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα  της σχολικής τους ζωής.
Όλα ήταν έτοιμα για το σημερινό πρώτο κουδούνι  στα σχολεία του Δήμου μας για τον καθιερωμένο αγιασμό, όπου έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι με την ευχή για ένα καλό σχολικό ξεκίνημα και μια δημιουργική πορεία στο πεδίο της Γνώσης. Δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν εκ νέου από σήμερα.
Η Παιδεία αποκτά ουσιαστικό νόημα όταν, από κοινού με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που προσφέρει, διαμορφώνει: ελεύθερη σκέψη, δημοκρατική συνείδηση και υψηλό ήθος, όταν δημιουργεί πολίτες υπεύθυνους και χρήσιμους στην κοινωνία.

Σε σχέση δε με τα μικρής έκτασης και μεμονωμένα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών που εντοπίστηκαν, ο Δήμος Θέρμης βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων,  ώστε να λυθούν άμεσα και αποτελεσματικά.
Για την ολοκλήρωση μιας γόνιμης σχολικής πορείας, ο Δήμος Θέρμης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα σταθούν  και πάλι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.
Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και πρόοδο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο