ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Χωρίς κατηγορία|

tΕκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα «Καλύτερη Ζωή: ζούμε οικολογικά, οικονομικά, συμμετοχικά» πραγματοποιήσαν μέλη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Eλλάς σε συνεργασία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης. Συγκεκριμένα, το διήμερο 15 -16 Δεκεμβρίου 2015, επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής,1ο Δ.Σ. Ραιδεστού, 2ο και 4ο Δ.Σ. Θέρμης, 3ο Νηπιαγωγείο Θέρμης και το Δ.Σ. Πλαγιαρίου και πραγματοποίησαν οικολογικές δράσεις βασισμένες στο ομώνυμο πρόγραμμα του WWF (kalyterizoi.gr).

Κατά τη διάρκεια  των εργαστηρίων παιδιά και εκπαιδευτικοί γνώρισαν το πρόγραμμα, παίξανε, συζητήσανε και, το κυριότερο, σπάρθηκε o σπόρος για ανάληψης δράσης σε επίπεδο σχολείου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, τη σπατάλη νερού, την παραγωγή απορριμμάτων και να «πρασινίσουν» το σχολείο με περισσότερο πράσινο. Κλήθηκαν, επίσης, να αναδείξουν τις δράσεις τους μέσα από την πλατφόρμα της Καλύτερης Ζωής .
Οι μαθητές περιέγραψαν την εμπειρία ως  “από τις καλύτερες εμπειρίες», «περάσαμε τέλεια», «προστασία της φύσης» κλπ.

Το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου εκπονήθηκε εργαστήριο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την Καλύτερη Ζωή, πάλι, αλλά με εστίαση στην υγιεινή και οικολογική διατροφή.
Στην εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης προσήλθαν μικροί και μεγάλοι, με μεγάλο βαθμό ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και θέληση για εθελοντική προσφορά, έτοιμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε μελλοντικές δράσεις με κοινό σκοπό την Καλύτερη Ζωή στην τοπική κοινωνία. Πραγματοποιήθηκε «γευσιγνωσία», ευαισθητοποιήθηκαν τα παιδιά στο θέμα «γεύση», «τοπικές ποικιλίες φρούτων» αλλά και στη σημασία της Μεσογειακής διατροφής, της κατανάλωσης τοπικών και εποχικών προϊόντων και της ελαχιστοποίησης της σπατάλης τροφίμων. Δόθηκε έμφαση στα τοπικά προϊόντα (λαχανικά και φρούτα περιοχής, Σουρωτής, κλπ.), ενώ εξηγήθηκε γιατί είναι σημαντικό να μειώνουμε τα «τροφοχιλιόμετρα» στο πιάτο μας.

Τέλος, μάθανε για τη σημασία του «άσε τον γόνο να γίνει γονιός», για το ελάχιστο μέγεθος κατανάλωσης ψαριών, ανά είδος. η εκδήλωση συνέβαλε στη γνωριμία μικρών και μεγάλων με τα μυστικά της διατροφής για υγιή παιδιά και υγιή πλανήτη.

Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του WWF μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα (http://kalyterizoi.gr) για να δείτε πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή των δημοτικών αρχών στην προσπάθειά.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο