Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

sampania_for mailΔημοτικό Θέατρο Θέρμης 

Ε.Θ.Β.Ε. «Κλαυσίγελως» & Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» Δήμου Θέρμης

«Ό,τι φάμε… ό,τι πιούμε…» του Βασίλη Μητσάκη

Σάββατο 25|1,  Κυριακή 26|1

Παρασκευή 31|1, Σάββατο 01|2, Κυριακή 02|2  

Παρασκευή 07|2,  Σάββατο 08|2, Κυριακή 09|2

Σάββατο 15|2, Κυριακή 16|2

Ώρα έναρξης  20:30

 Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση, φοιτητικό, μαθητικό 5€ | Είσοδος 7

Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας το εισιτήριο των 7€ ισχύει για 2 άτομα

 Ήταν διακαής πόθος και πολύχρονη επιθυμία η ενασχόλησή μας μ’ αυτό το εξαιρετικό κείμενο του Βασίλη Μητσάκη που η γραφή του δε χαρίζεται σε κανέναν, μ’ έναν σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό τρόπο. Καυτηριάζοντας τα κουσούρια της γενιάς του, χωρίς έλεος, ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες ανθρώπων που δεν μας είναι άγνωστοι και απόκοσμοι.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μια χώρα που δείχνει να μη διδάχθηκε ποτέ από τα λάθη της βαδίζοντας σε δρόμους αφασίας, ξετσιπωσιάς, ποταπότητας, και ωχαδερφισμού.

Ένα κείμενο που δε βασίζεται σε ηρωικές προσπάθειες ερμηνευτικού τυχοδιωκτισμού για να προκαλέσει το γέλιο αλλά αυτό διαγράφεται αβίαστα στα χείλη την ώρα που πρέπει.

Λες κι έπεσε κατάρα πάψαμε να είμαστε δημιουργικοί και οραματιστές κοιτώντας μονάχα το γαμημένο εαυτούλη μας, εκφραστές του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας» σαν να ανακαλύψαμε την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης σ’ αυτό το τρίπτυχο αδιαφορώντας για το συνάνθρωπό μας, υλιστές,  άκρατοι και μοναχοφάηδες χωρίς στάλα ιδεαλισμού στις αποσκευές μας.

Σαν να μη γεννήθηκαν σ αυτόν τον τόπο τα μεγαλύτερα πνεύματα που δίδαξαν όλους τους άλλους πλην ημών. Πετροβολούμε το ουμανιστικό παρελθόν μας και λατρέψαμε την coca cola σαν την μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών.

Είμαστε ένας λαός που θα μπορούσαμε κάλλιστα να μετατρέψουμε την Ακρόπολη χωματερή αρκεί να μην έχουμε τα σκουπίδια δίπλα μας. Ένας λαός που δε διδάχτηκε τίποτα από τους εμφύλιους σπαραγμούς και ξεσκονίζει μισαλλόδοξα συγγράμματα δολοφόνων της ανθρωπότητας αντί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Καβάφη και του Ελύτη, του Καζαντζάκη και του Ρίτσου.

Παλέψαμε ηρωικά για να μπούμε στο πετσί των ηρώων και να σας προσφέρουμε συγκίνηση, γέλιο και προβληματισμό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης για το μεράκι τους, τον ενθουσιασμό και την απαράμιλλη εργατικότητά τους.

Και στους φίλους θεατές να υπενθυμίσουμε ότι πέραν του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…» υπάρχει και το «παν μέτρον άριστον» πριν μας βρουν χειρότερα δεινά.

Στην υγειά σας!

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία:

 

Σκηνογραφία :

Μακιγιάζ:

Χορογραφία:

Ηχοφωτιστική  κάλυψη:

Τεχνικά:

Βοηθός σκηνοθετών,

σχεδιασμός εντύπου:

Φωτογραφίες:

Διανομή

Θρασύβουλος:

 

Τασία:

 

Άγγελος:

 

Αγνή:

 

 

Θεόφιλος Λάλος

Δώρα Σκαρλάτου

Θάνος Καρώνης

Μάγδα Μπαραχάνου

Ερμιόνη Τάκα

Γρηγόρης Μόσχου

Δημήτρης Δήμου

 

Σοφία Ιεροδιακόνου

Ιωάννα Ζυμπέρη

 

Θεόφιλος Λάλος

Πέτρος Παπαντωνίου

Άννα Γεννησαριώτου

Τάνια Βρατσκίδου

Γρηγόρης Σούγγαρης

Νίκος Παπαφιλίππου

Άλκηστις Γιωγιού

Αθηνά Κερανά

Σκηνοθέτες

Θεόφιλος Λάλος

Γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας.

Το «μικρόβιο» του θεάτρου εμφανίζεται το 1981. Ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου και τη σκηνοθεσία 30 χρόνια.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός, με πολλούς θιάσους της Θεσσαλονίκης: «Αλφαβητάρι», Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Παράγκα», «Δημοτικό Θέατρο Συκεών», «Θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης», «Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη», Εταιρεία Θεάτρου «Μαίωτρον», «Παράθλαση», «Νέμεση», «Ουτοπία», καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «Κλαυσίγελως», της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς συμμετέχοντας σε πάνω από 60 θεατρικά έργα πρωταγωνιστώντας στα περισσότερα από αυτά.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου στο Δήμο Θέρμης, Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί περισσότερες από 100 παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Δώρα Σκαρλάτου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συνεργάστηκε με το Δημοτικό Θέατρο Βέροιας. Υπήρξε μέλος της «Πειραματικής Σκηνής» της Τέχνης επί επτά χρόνια και πήρε μέρος σε τριανταπέντε θεατρικά έργα. Ενδεικτικά μερικές από τις παραστάσεις που έπαιξε: «Θείος Βάνιας», «Περιμένοντας το Γκοντό», «Νύχτες χαμένων ερώτων», Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», «Κουκλόσπιτο», «Η τριλογία του παραθερισμού», «Έντα Γκάμπλερ», «Ηλέκτρα», «Μήδεια», «Όρνιθες», «Νεφέλες», «Νυχτερινό σχολείο», «Φαύστα», «Των ερώτων τα θαύματα», «Αχαρνείς», «Πειρασμός», «Οδύσσεια». Συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς επί ένα χρόνο, σε καθημερινή τρίωρη ζωντανή εκπομπή. Σκηνοθέτησε όλες τις παραστάσεις  της πειραματικής σκηνής «Θεάτρου Όραμα» και τα τελευταία χρόνια συνσκηνοθετεί και τις παραστάσεις της ομάδας «Θεάτρου Όραμα». Διδάσκει υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι «Οραματιστές» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης κι έχει αναλάβει παιδικά και εφηβικά τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού.

O Συγγραφέας

 Βασίλης Μητσάκης

 Ο Βασίλης Μητσάκης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1935 στους Σοφάδες Καρδίτσας και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1960. Επίσης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Καλών Τεχνών.  Το 1982 δημιουργεί τον προσωπικό θίασο «Θεατές» και τον στεγάζει στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, όπου επί πέντε χρόνια ανεβάζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα ακόλουθα έργα του: «Η δική μας οικογένεια», «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε», «Τα σιαμαία του Βόλου». Το 1985 ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο του εορτασμού «Αθήνα – Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης»  και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 περιόδευσε στη Γεωργία της Σοβιετικής Ένωσης. Έχει εργαστεί και με τις τρεις ιδιότητές του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Τελευταία του συγγραφική δουλειά για την τηλεόραση είναι «Ο επισκέπτης της ομίχλης» Έχει επιχειρήσει δύο φορές καλλιτεχνική αποκέντρωση στην επαρχία, το 1975 στα Γιάννενα και το 1992 στο Βόλο, όμως αμφότερες οι προσπάθειές του δεν ευοδώθηκαν. Το 1994 αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, απ’ όπου παραιτείται πριν από τη λήξη του συμβολαίου του και αποσύρεται στο Πήλιο, όπου διαβάζει, γράφει και καλλιεργεί το μπαξέ του. Κι όταν του λείπουν οι «Θεατές» του και οι θεατές, δημιουργεί καλλιτεχνικές βραδιές με ποίηση, θέατρο, μουσική και τραγούδι, που τις παρουσιάζει σε επιλεγμένους από τον ίδιο χώρους. Είναι σύζυγος της ηθοποιού Αμαλίας Γκίζα.

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου : Θεόφιλος Λάλος.            Γραμματεία θεάτρου : Σοφία Ιεροδιακόνου.

Πληροφορίες :       Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης 2310 463423


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο