ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις|

ανοιχτά φτεράΣυναυλία μουσικής «Ανοιχτά Φτερά»/Mουσικά Σύνολα: Μικτή χορωδία, Παιδική χορωδία, Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής/Κυριακή 29 Μαρτίου 2015/ Ώρα 20.00 / Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, είσοδος ελεύθερη: προαιρετικά τρόφιμα μακράς διαρκείας,υποστηρίζουμε το Κοινωνικό Έργο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής
Σε έργα των Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Ιγνατιάδη
Bruno Coulai και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών.
Διεύθυνση συνόλων: Μαρίνος Τριανταφυλλίδης.
Τραγούδι: Πηνελόπη Καραματσούκη

Τα μουσικά σύνολα «Ανοιχτά Φτερά» αποτελούνται από τη μικτή χορωδία, τη παιδική χορωδία και την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής. Ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, από τον Μαρίνο Τριανταφυλλίδη.
Το όραμα του ιδρυτή και μαέστρου των μουσικών συνόλων είναι οι νέοι άνθρωποι να δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά με πολύ μεράκι εντός και εκτός συνόρων της πόλης, κατόπιν πολλής δουλειάς και συνέπειας.
Η έδρα τους βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κι οι πρόβες γίνονται σε αίθουσες που παραχωρούν ο Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Άγιοι Πάντες» και ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Δήμου Θέρμης.
Το ρεπερτόριο των μουσικών συνόλων απαρτίζεται από Ελληνική και σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική.
Η πρώτη επίσημη συναυλία θα διεξαχθεί τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Η συναυλία είναι μια συνδιοργάνωση της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ με το μουσικό σύνολο «Ανοιχτά Φτερά».

Για συμμετοχή νέων μελών στη μικτή και στην παιδική χορωδία δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Οι πρόβες γίνονται με τη μικτή χορωδία κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:00 και με τη παιδική χορωδία κάθε Σάββατο 16:30 – 18:00. Για τη συμμετοχή νέων μελλών στην ορχήστρα σύγχρονης μουσικής πραγματοποιείται ακρόαση κατόπιν συνεννοήσεως με τον μαέστρο. Οι πρόβες γίνονται κάθε Παρασκευή 17:00- 19:00,
επικοινωνία: anoixtaftera@gmail.com.

Μαρίνος Τριανταφυλλίδης
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, από τη παιδική του ηλικία σπούδασε πιάνο, κιθάρα και ανώτερα μουσικοθεωρητικά σε διάφορα ωδεία της πόλης.
Αποφοίτησε από το γενικό λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος» και το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας «Πάντσο Βλαντιγκέροβ» (National Academy of music “Pancho Vladigerov”) στο τμήμα Θεωρητικών σπουδών, Σύνθεσης και Διεύθυνσης.
Εκεί σπούδασε Διεύθυνση Μουσικοπαιδαγωγικά και ανώτερα μουσικοθεωρητικά δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές όπως τους prof. Virginia Atanasova, prof. Plamen Dzhurov, prof. Andrey Diamantiev, prof. Neva Kresteva, prof. Anda Palieva, prof. Bogdana Popova.
Από το 2010 μέχρι το 2011 παρακολουθεί μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τη διακεκριμένη και διεθνούς φήμης μαέστρο prof. Virginia Atanasova και τη βοηθό της Denica Mihaylova.
Τον Ιούνιο του 2011 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, συνεχίζει τις σπουδές του στη Διεύθυνση Χορωδίας ως ειδικότητα. Το 2013 παρακολουθεί μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον μαέστρο Georgi Patrikov και το 2014 με τον διακεκριμένο μαέστρο prof. Plamen Dzhurov.
Τον Ιούνιο του 2014 αποσπά το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας υπό την καθοδήγηση της μαέστρου prof. Virginia Atanasova, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, με γραπτή Διπλωματική εργασία: “Gabriel Faure και Ρέκβιεμ opus 48”και διευθύνοντας στο Διπλωματικό του κοντσέρτο την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, μέρη από το Ρέκβιεμ του Gabriel Faure.
Το διάστημα 2012 – 2014 ως μαέστρος διευθύνει τη Μικτή και την Επαγγελματική Χορωδία της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, έργα της Αναγέννησης, της μπαρόκ, της ρομαντικής, της κλασσικής και της σύγχρονης μουσικής, καθώς και σε δική του διασκευή 2 χορωδιακά έργα του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη: «Μυστικός Δείπνος» και «Κύριε Ελέησον».
Σε διαλέξεις και σεμινάρια του που εντάσσονταν στα πλαίσια σπουδών του, μίλησε για διάφορους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες αναφορές του ήταν: «Νικόλας Μάντζαρος – Ζωή και έργο», «Μάνος Χατζιδάκις – Ζωή, έργο και ανάλυση χορωδιακής μουσικής», «Γιάννης Κωνσταντινίδης – Ζωή, έργο και ανάλυση των «8 χορωδιακών έργων για τη Μικρά Ασία».
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του, τον Μάρτιο του 2014, ύστερα από ειδικές εξετάσεις, στα σεμινάρια του διεθνούς φήμης μαέστρου και προέδρου της καθέδρας μαέστρων της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας της Μόσχας, “P. I. Tchaikocsky”, prof. Alexey Rudnevsky, με θέμα «Χορωδιακή μουσική – Ρώσικη πνευματική μουσική».

Τον Μάιο του 2014, υπό την καθοδήγηση της prof. Neva Kresteva μίλησε σε διάλεξη για τον Sergei Prokofiev, κάνοντας μια πλήρη αναφορά και ανάλυση Πολυφωνίας στο έργο του συνθέτη για πιάνο “Vission fugitives opus 22”.
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του σε διάφορες χορωδίες της Σόφιας, όπως η Μικτή Χορωδία “Angel Manolov” υπό την διεύθυνση της μαέστρου Darena Popova, καθώς και στις 2 μικτές χορωδίες της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, υπό την καθοδήγηση των μαέστρων prof. Andriana Blagoeva και Denica Mihaylova.
Το 2013 επιμελείται καλλιτεχνικά το βιβλίο «Σταμάτης Σπανουδάκης – Κουβέντες ειπωμένες» το οποίο κυκλοφορεί ,από τις εκδόσεις «μελωδικό καράβι» ως ένθετο με το δίσκο του συνθέτη «Χαίρε Θάλασσα μου» ,για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013 στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Τον Ιούνιο του 2014 εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα και λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, ιδρύει τα δικά του Μουσικά Σύνολα «ανοιχτά φτερά», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τα οποία αποτελούνται από τη μικτή χορωδία, τη παιδική χορωδία και την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής.

Πηνελόπη Καραματσούκη
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, από μικρή ηλικία σπούδασε πιάνο, ορθοφωνία και ανώτερα μουσικοθεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την νοηματική γλώσσα και συμμετείχε σε κατασκηνώσεις κωφαλάλων.

Δημιουργεί παιδική χορωδία στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Μεσημερίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει στα παιδιά τη νοηματική και σε συναυλίες της χορωδίας το μουσικό πρόγραμμα ερμηνεύεται από τα ίδια τα παιδιά και στη γλώσσα των νευμάτων.
Η χορωδία βραβεύεται 2 φορές από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη μουσική σχολή της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Μεσημερίου Θεσσαλονίκης, δίδαξε επίσης μουσική προπαιδεία για 3 χρόνια.
Στην ενορία του Αγίου Γερασίμου Ιλισίων Αθηνών, δίδαξε 2 χρόνια πιάνο και φωνητική.
Συνεργάστηκε με επώνυμους καλλιτέχνες σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως με τον Θάνο Καλλίρη, τον Λάμπη Λιβιεράτο, το συγκρότημα Bases και τον Θανάση Αθανασίου, καθώς και με διάφορα παραδοσιακά μουσικά σχήματα.
Είναι φοιτήτρια στο έτος του πτυχίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής
Πιάνο: Χαράλαμπος Κεμαλίδης, Μαρίνος Τριανταφυλλίδης
Βιολί: Αναστασία Χαλδοπούλου
Βιολοντσέλο: Σταματία Σγουροπούλου, Θεοφανία Τσαλίκη
Φλάουτο: Γεωργία Γιάγκου
Κιθάρα: Κυριακή Πετρίδου

Τραγούδι: Πηνελόπη Καραματσούκη

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων: Μαρίνος Τριανταφυλλίδης
Διασκευή επεξεργασία, ενορχήστρωση: Μαρίνος Τριανταφυλλίδης
*Διασκευή «Πέρα στο θολό ποτάμι»: Όλγα Αλεξοπούλου

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο