ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε το πρώτο δια ζώσης Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης, μετά την έναρξη της πανδημίας Covid-19, με αντικείμενο ‘Αρωματικά- Φαρμακευτικά Φυτά’. Το πρόγραμμα το οποίο έγινε στα Βασιλικά, με εκπαιδεύτρια τη χημικό Λευκοθέα Τρασανίδου, παρακολούθησαν 20 εκπαιδευόμενοι. Η εκπαίδευση έγινε με διαδραστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μεταλαμπαδευτούν στους εκπαιδευόμενους σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και βότανα, τόσο για την ορθή χρήση τους όσο και για τα παρασκευάσματα που παράγονται αλλά και τις αντενδείξεις που επιφέρουν.

Οι εκπαιδευόμενοι βοήθησαν την εκπαιδευτικό να συλλέξει φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για τα τοπικά φαρμακευτικά φυτά και βότανα. Μέσα από αυτό τον πολύ εποικοδομητικό κύκλο δώδεκα συναντήσεων και καθώς ο Δήμος Θέρμης συμμετέχει στο δίκτυο «Πόλεις που μαθαίνουν», θεωρήθηκε πολύ γόνιμο να εκδοθεί ένα εγχειρίδιο για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά τα οποία υπάρχουν στην περιοχή των Βασιλικών. Επίσης, με πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου Βασιλικών Αργυρώς Καραμανώλη  και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάκη Μωραΐτη, συναποφάσισαν να επιμεληθούν το παρτέρι που υπάρχει στην είσοδο του ΚΑΠΗ Βασιλικών, εκεί όπου υλοποιήθηκαν τα μαθήματα, ως αναμνηστική κίνηση από το εν λόγω πρόγραμμα.

Σε αυτό το κλίμα και με αυτές τις δεσμεύσεις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Αρωματικά- Φαρμακευτικά Φυτά και το κλείσιμο του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας, Στυλιανός Αποστόλου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και υπεύθυνη κοινωνικών δομών, Φανή Χατζηδημητρίου, οι οποίοι γεύτηκαν και χειροποίητα τοπικά εδέσματα που τα έφτιαξαν οι εκπαιδευόμενες του προγράμματος. Από την τελευταία αυτή συνάντηση δεν μπορούσαν να λείπουν και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας καθώς η εν λόγω δομή είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση των αιτήσεων και την δημιουργία των τμημάτων Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Θέρμης.

Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Αιτήσεις υποβάλλονται ακόμη για το πρόγραμμα ‘Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’, που θα αφορούν άλλες περιοχές, αλλά παράλληλα τρέχουν αιτήσεις για τα προγράμματα με αντικείμενα ‘Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία’ και ‘Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη ηλικία’, τα οποία δύναται να υλοποιηθούν στις Δ.Κ. Βασιλικών, Τριλόφου και Θέρμης με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων για έναρξη του κάθε προγράμματος.

Για την παρακολούθηση των προγραμμάτων απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2313300739 επιλογή 1 για Κέντρο Κοινότητας και 3 για επιδόματα-παροχές

Ταχ. Διεύθυνση: Απ. & Γρ. Ταβάκη 28, Θέρμη

Email: e.chatzikonstantinou@thermi.gov.gr

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έκτος από το Κέντρο Κοινότητας στην Θέρμη (2313300739 επιλογή 1), στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου (2392330210), στο ΚΕΠ Βασιλικών (2396024040) και στο Κοινωνικό Φαρμακείο στην Ν. Ραιδεστό (2313300739 επιλογή 2) κατόπιν ραντεβού.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο