ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Την καθιερωμένη γιορτή για τη μητέρα, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και η κοινότητα της Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 4  Φεβρουαρίου, δύο ημέρες  μετά τον επίσημο εορτασμό της Υπαπαντής,  της Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εορτάζεται όπως είναι γνωστό στις 2 Φεβρουαρίου και τιμάται η “προσφορά” του Ιησού στο Ναό από την μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Μαρία Τζιουβάκα  επισήμανε πως “η γιορτή της μητέρας αποτελεί για την τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής ένα θεσμό, που έχει αγκαλιάσει με χαρά η δημοτική αρχή Θέρμης, ώστε κάθε χρόνο οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση, με πλούσια δρώμενα για να τιμήσουν τη μητέρα. Μία γιορτή που αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες, να εκφράσουν με ειλικρίνεια την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπο που τους έφερε στη ζωή”.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Τσολάκης, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο μετέφερε τις ευχές του δημάρχου προς όλες τις μανούλες και ευχήθηκε σε όλες να είναι πάντα γερές και δίπλα στα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο της γιορτής η πρόεδρος της κοινότητας Πανοράματος Χριστίνα Χατζηφιλιππίδου μίλησε για το ρόλο της μητέρας, ύμνους στην Μητέρα – Παναγία έψαλε η Βυζαντινή χορωδία Νέας Ραιδεστού ενώ αφιερώθηκαν και παλιές μελωδίες στη μητέρα. Παράλληλα υπήρξε ομιλία για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Θεόδωρος  Καράογλου, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης Αθηνά Παπαδάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης και η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού Έλενα Συντάκη.

Στο Τριάδι

Στο 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού της Υπαπαντής πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή γιορτή για τη μητέρα που τα είχε όλα: ποιήματα και τραγούδια από τα παιδιά, αφιερωμένα σε όλες τις μανούλες, ευχές από τα παιδιά προς τις μητέρες τους που βιντεοσκόπησαν οι δασκάλες τους και δώρα προς όλες τις μανούλες που συμμετείχαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη οι οποίοι ευχαρίστησαν τις νηπιαγωγούς για την εξαιρετική δουλειά τους και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο