ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

 Συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις, καθαρισμός από ξερά χόρτα και εργασίες για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, με προτεραιότητα σε κλάδευση δένδρων, πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινότητα Βασιλικών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Σουρωτή.
Οι εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος δένδρων αναλυτικά περιελάμβαναν:


Κοπή μεγάλων κλαδιών από  πεύκα αλλά και άλλα μεγάλης ηλικίας δένδρα, που εμπόδιζαν,    με στόχο όχι μόνο τον καλλωπισμό και τη συντήρηση τους αλλά κυρίως την πρόληψη πιθανών πτώσεών “τους” σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, από την Αντιδημαρχία, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης φθορών και ανάπτυξης πρασίνου, στην κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου και του όγκου της βλάστησης που υπάρχουν σ’ αυτούς.
Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Οι προσπάθειες της Αντιδημαρχίας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.
Υπενθυμίζουμε πως το πράσινο του Δήμου μας, είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία και η ενίσχυσή του, αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με προγραμματισμό και ιεράρχιση προετεραιοτήτων, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της αλλά και τις δενδροφυτεύσεις, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους και αναβαθμίζοντας υφιστάμενους χώρους αναψυχής και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο