ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου, Προγράμματα επιμόρφωσης|

Δράσεις με στόχο τη διαχείριση της σχολικής επιθετικότητας αναλαμβάνουν από κοινού, στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Ελπίδα» και ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Πρόκειται για μια καθολική παρέμβαση με βασικό σκοπό την ανάπτυξη συνοχής στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών ενός τμήματος της Β’ Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα:

1. Δύο βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές του τμήματος αναφοράς, δύο διδακτικών ωρών το καθένα, από δύο επιστημονικά στελέχη. Τα εργαστήρια συντονίζουν η κα Μ. Δρακοπούλου και η κα Γ.  Γκιούρκα, ψυχολόγοι. Ο στόχος είναι η διαχείριση της σχολικής επιθετικότητας στο πλαίσιο της ομάδας των συνομηλίκων. Οι μέρες και ώρες υλοποίησης είναι οι: Πέμπτη 30/3/23, 10.00-11.35 και Τρίτη 4/4/23, 10.00-11.35.

2. Μία συνάντηση επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου, με στόχο την ενεργοποίηση των αποθεμάτων του συλλόγου διδασκόντων ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων         σχολικής βίας στο σύνολο του σχολείου. Συντονιστές της δράσης είναι ο κος Αν. Μαυρομιχάλης και η κα Γ. Γκιούρκα, ψυχολόγοι. Η ημέρα και ώρα της συνάντησης είναι η Πέμπτη, 11/5/23, στις 13.30-15.30, στο χώρο του σχολείου.

3. Μία συνάντηση ευαισθητοποίησης των γονέων των μαθητών του σχολείου γύρω από τη σχολική βία, με στόχο την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων κατά της βίας στο πλαίσιο της οικογένειας.  Συντονίζουν η κα Μ. Δρακοπούλου, ψυχολόγος και ο κος Αν. Μεδίτσκος, κοινωνιολόγος. Η δράση θα υλοποιηθεί την Τρίτη, 16/5/23, στις 18.00-20.00, στο χώρο του σχολείου.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο