ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ejet;aseiw mativn 1Η Δημοτική Αρχή Θέρμης σε συνεργασία με τις Λέσχες LIONS Θεσσαλονίκης που έχουν εξασφαλίσει συνεργασία με την επιστημονική μονάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και την Επιτροπή διαβήτη θ117Β, φιλοξενεί στο Κέντρο Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου και Ι. Τσομαρίδη τη μονάδα οφθαλμολογικού ελέγχου της Διεθνούς Οργάνωσης LIONS CLUBS INTERNATIONAL, που είναι πλήρως εξοπλισμένη, για τη ΔΩΡΕΑΝ διενέργεια εξετάσεων των συνδημοτών μας στις 11 Μαρτίου 2018.


Σκοπός των ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικών εξετάσεων καθώς και των εξετάσεων διαβήτη είναι η πρόληψη σοβαρών παθήσεων, που προκαλούν σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια όρασης.
Ειδικότερα, οι Λέσχες LIONS Β. Ελλάδας με την επιστημονική συνεργασία της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προγραμματίζουν ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικές εξετάσεις σε όλη τη Β. Ελλάδα για την απώλεια όρασης από παθήσεις που γίνονται πολύ αργά αντιληπτές. Η Διεθνής Οργάνωση LIONS CLUBS INTERNATIONAL έχει άλλωστε προσφέρει στην κοινωνία της Β. Ελλάδας μία ΜΟΝΑΔΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ πλήρως εξοπλισμένη για τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων.

ejetaseis matiwn 2eksetaseis diavhth
Στη Δημοτικής Κοινότητα Νέας Ραιδεστού οι ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου 2018, στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι. Με δεδομένο ότι μόνον το 40{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση, ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών αυτών οφθαλμικών παθήσεων, αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας από τη σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης.
Θυμίζουμε πως ο διαβήτης αποτελεί ακόμη και σήμερα την κύρια αιτία τύφλωσης στον ενεργό πληθυσμό και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες και μία από τις κυριότερες αιτίες στις αναπτυσσόμενες, εξαιτίας της πάθησης που ονομάζεται διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και αφορά στον βυθό του οφθαλμού, όπου αναπτύσσεται το οίδημα της ωχράς κηλίδας, με αποτέλεσμα την ελάττωση της οπτικής οξύτητας, καθώς επίσης και την ανάπτυξη μικρών αγγείων που  μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αιμορραγίες του υαλοειδούς μέχρι  και σε αποκόλληση αμφιβληστροειδή, απειλώντας με ολική τύφλωση. Για την πρόληψη και αποφυγή όλων αυτών, σημαντικοί παράγοντες είναι η καλύτερη δυνατή ρύθμιση του διαβήτη και ο τακτικός έλεγχος του ασθενή από εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συνεχιστεί και η δράση «Ανακύκλωση παλιών «σκελετών» γυαλιών» τα οποία θα τοποθετούνται σε ειδικά δοχεία ανακύκλωσης, ειδικά διαμορφωμένα από plexi-glass που θα τοποθετηθούν στο χώρο. Καλούνται οι συνδημότες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια προσφέροντάς παλιά και κατεστραμμένα γυαλιά και σκελετούς που δεν χρησιμοποιούν. 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

24232238_1764365260532105_1102782526051015948_nΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 3/12 οι δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, που πρόσφεραν στους κατοίκους του Δήμου Θέρμης οι Λέσχες Lions Θεσσαλονίκης “Αριστοτέλης”, “Ολυμπιάς”, “Host” και “Μ. Αλέξανδρος” σε συνεργασία την Α΄ Οφθαλμολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, η απήχηση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τέτοια, που αποφασίστηκε από τους διοργανωτές να επαναλάβουν την επίσκεψή τους και να δώσουν την ευκαιρία να εξεταστούν όσοι δεν πρόλαβαν την Κυριακή που μας πέρασε. Έτσι και αυτό το Σάββατο 9/12 με στόχο την πρόληψη της απώλειας όρασης του πληθυσμού από παθήσεις που γίνονται πολύ αργά αντιληπτές, η υπερσύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα ελέγχου των Lyons θα βρίσκεται από τις 10:30 έως τις 14:00 στον πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης επί της οδού Ιασωνίδη στη Θέρμη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο