ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

PAISIOSΕκατοντάδες ορθόδοξοι προσκυνητές από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό βρέθηκαν από χθες το βράδυ στον τάφο του μακαριστού Γέροντα Παϊσίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου, στη Σουρωτή του Δήμου Θέρμης, εκεί που ετάφη ο Γέροντας στις 12 Ιουλίου 1994. Η Κοσμοσυρροή ξεκίνησε  από χθες το πρωί στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Σήμερα, 12 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γέροντα, του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις 20.00 χθες ξεκίνησε η αγρυπνία, την οποία παρακολουθήσαν νέοι και ηλικιωμένοι, παιδιά και έφηβοι. Ο Άγιος Παΐσιος ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.

paiisos kosmosΚάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην Εορτή του, τιμούμε τη μνήμη του και τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο