ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ηταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Όταν πρωτοθεσμήθηκε η ημέρα αυτή, γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893.

Παρ’ όλα αυτά, χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς μόλις  πρόσφατα τους δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά διακαιώματα με τους άντρες.


Την ημέρα της γυναίκας τιμά την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών – Θρακιωτών Θέρμης, όπου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Εισηγητές της ενημερωτικής εκδήλωσης θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα μιλήσουν ο καθένας απο τον τομέα του για την γυναίκα του σήμερα.
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Δικηγόρος κ. Νίκη Αριαντζή, η Χειρουργός-Ειδικός Παθήσεων Μαστού Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ειδικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Λεμεσού κ.Γιώτα Σασοπούλου και ο Πλαστικός Χειρουργός. κ.Γιώργος Χάμπας .
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει ένα μουσικό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.
Στο πιάνο ο συντοπίτης μας και καταξιωμένος συνθέτης και δάσκαλος μουσικής Κανάρης Κεραμάρης και στο τραγούδι η Μαρία Τσαγκάρη.
Την εκδήλωση θα παρουσίαση η δικηγόρος κ.Μαριλένα Τσερτσενε.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο