ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

vasilika 5Για 14η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων «Θέρμης Δρώμενα» της ΔΕΠΠΑΘ, διοργανώθηκε χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017,  στο Κινηματοθέατρο Άλσος  των Βασιλικών το παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών, με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Κέντρων Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης. Δεκατέσσερα χρόνια ιστορίας ξαναζωντάνεψαν σε μία εντυπωσιακή παραδοσιακή εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας, που ανέβηκαν τα μονοπάτια  της παράδοσης για μία ακόμη χρονιά, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

vasilika 2Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο  ένα Κέντρο Πολιτισμού αναλαμβάνει την παρουσίαση της εκδήλωσης. Τη φετινή γιορτή του  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιδικών Συγκροτημάτων πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών, στο Κινηματοθέατρο Άλσος στα Βασιλικά στις 19.00 το βράδυ.

Ο θεσμός  έδωσε εκ νέου την ευκαιρία σε συλλόγους και φορείς να αναδείξουν την δουλειά τους και την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία άριστα σχεδιασμένη εκδήλωση.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν:

-ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΡΙΝΟΥ

-ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΚΙΑΣ

-ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

-ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

-ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΡΜΗΣ και

-ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

vasilika 1vasilika 8vasilika 4Μέσα από τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, όλα τα παιδιά των συγκροτημάτων, ενωμένα, δημιούργησαν μία  γέφυρα πολιτισμού συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους νέους. Οι θεατές της χθεσινής παραδοσιακής βραδιάς, θαύμασαν τα παιδιά  να εκφράζονται  μέσα από μία  τέχνη  που διαρκεί στον χρόνο και αποτελεί  συνέχεια της ταυτότητος των Ελλήνων.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο