ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

raidestos Agios Athanasios kalhred 8 kalh eisodosraidestos nea 3Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το εορταστικό διήμερο για τον Άγιο Αθανάσιο στη Νέα Ραιδεστό του Δήμου Θέρμης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με το Μέγα Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου, παρουσία της δημοτικής αρχής αλλά και εκατοντάδων δημοτών που κατέκλυσαν την εκκλησία του Πολιούχου στη Νέα Ραιδεστό. Στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και το Λαϊκό γλέντι που ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ραιδεστού ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος υποδέχτηκε πενταμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Τεκίρνταγ Μπουγιουκσεχίρ (Ραιδεστός) καθώς και μελών του Συλλόγου Θεσσαλονίκης του χωριού Ισικλάρ (Σχολάρι) από τη γειτονική Τουρκία.

red genikh ypodoxh 3ypodoxh red 2dhmarxos lagos 2Στο σύντομο χαιρετισμό του με την έναρξη των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων το συνδυασμό της παράδοσης με το μεράκι, την προσφορά και τη δημιουργία των ανθρώπων που ζουν στις τοπικές μας κοινωνίες, σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίοι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, κρατούν αυτή τη δύσκολη εποχή ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν για την επιτυχία του εορταστικού διημέρου του Πολιούχου της Ν. Ραιδεστού καθώς και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

eikona kalhred genikh lagos 1Να σημειωθεί πως στο δήμο Τεκίρνταγ Μπουγιουκσεχίρ (Ραιδεστός) έχουν τις ρίζες τους οι κάτοικοι των δύο οικισμών Ν. Ραιδεστού και Κ.Σχολαρίου, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση κατά το χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Δ.ΕΠ.Π.Α.Θ κ. Νίκος Λαγός, σημειώνοντας πως η Τουρκική αντιπροσωπεία λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου μας, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας αντιπροσωπείας της Νέας Ραιδεστού Θέρμης, που έγινε πέρυσι στο δήμο Τεκίρνταγ Μπουγιουκσεχίρ.

osman proedros plaketared plaketaΟ Πρόεδρος της Δ.Κ. Ν. Ραιδεστού Θέρμης κ. Παναγιώτης Κατρανιάς, καλωσόρισε την Τουρκική αντιπροσωπεία προσφέροντας πλακέτα ενθύμιο της χθεσινής τους συνάντησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι  στο δήμο Μπουγιουκσεχίρ  της γειτονικής χώρας αυτή τη φορά. Ακολούθως τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παρέλαβαν τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων:Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης “ο Μέγας Αλέξανδρος”, Τούμπας – Πυλαίας Θεσσαλονίκης «Η Ρωμιοσύνη» και του Κέντρου Πολιτισμού  Νέας Ραιδεστού, που χόρεψαν  φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και εντυπωσιάζοντας το κοινό που  τα καταχειροκρότησε.

xoreftika 5 thermixoreftika 1xoreftika 3

xoreftika 9 kalhxoeftika 7xoreftika 2

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με πενταμελή ορχήστρα, που αποτελούνταν από τους καλλιτέχνες: στο λαούτο ο Παλαιογιάννης Τάκης, στο κλαρίνο ο Ελινίδης Παναγιώτης, στο τραγούδι η Παλαιογιάννη Έλενα, στα κρουστά και στο τραγούδι ο Πίτσιος Γιάννης, στο βιολί και την κορνέτα ο Κουσουλάκης Γιάννης.

red laiko glentigizarhs nana

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο