ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ενημερώνουν ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για το χειμερινό κύκλο Σχολών Γονέων στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης». Σκοπός των Σχολών Γονέων είναι η πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας και η υποστήριξη στην αναζήτηση εποικοδομητικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων και ανησυχιών που εμφανίζονται στις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης των παιδιών.

Oι Σχολές Γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και ολοκληρώνονται σε οκτώ δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση η ψυχολόγος/συντονίστρια αναπτύσσει τεκμηριωμένες απόψεις και πορίσματα της επιστήμης, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν τη δυνατότητα συζήτησης, παρουσίασης προβληματισμών, ανησυχιών και ανταλλαγής εμπειριών μέσω διαλόγου. Η θεματολογία διαμορφώνεται με βάση τα ενδιαφέροντα και τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα των σχολών έχει ως εξής:

· Γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο – δημοτικό), οκτώ (8) συναντήσεις σε 15νθήμερη βάση με έναρξη την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 17:00-19:00 (αίτηση συμμετοχής)

· Γονείς με παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) οκτώ συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση με έναρξη την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 17.00 έως 19.00. (αίτηση συμμετοχής)

Οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως την ημέρα έναρξης της κάθε σχολής στο emailepita@anatoliki.gr ή μέσω φαξ στο 2310.486203, ή τηλεφωνικά: Ελευθερία Πήτα, Δευτέρα – Παρασκευή, τηλ. 2310463930 και ώρες 10.00-14.00

Αίτηση_ συμμετοχής στις σχολές γονέων_Πρωτοβάθμια

Αίτηση_συμμετοχής_στις σχολές γονέων_Δευτεροβάθμια


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο