ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

τοκετόςΤην Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησαν στη Θέρμη οι ενημερωτικές συναντήσεις που αφορούν στα δωρεάν σεμινάρια ανώδυνου τοκετού.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εγκύους οι οποίες διανύουν το 2ο τρίμηνο της κύησης (μετά την 13η εβδομάδα).

Η διάρκεια των συναντήσεων είναι συνολικά δέκα ώρες. Πέντε (5) εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών ολοκληρώνουν τον κάθε κύκλο σεμιναρίων. όπου συγκεκριμένα στη Θέρμη θα πραγματοποιηθούν στις 24/11/2016, 1/12, 08/12, 15/12 και 22/12/2016, ημέρα Πέμπτη, από τις 5:00 μμ έως τις 7:00 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Θέρμης (έναντι της εκκλήσιας του Αγ.Νικολάου).

Σημειώνεται ότι, μπορεί τα σεμινάρια να ξεκίνησαν, αλλά και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου μπορεί κάποια ενδιαφερόμενη να γραφεί και να ξεκινήσει από τη δεύτερη συνάντηση, το απόγευμα της Πέμπτης 1/12.

Τα θέματα που αναλύονται στα σεμινάρια είναι τα εξής:

Ψυχοσωματική Προετοιμασία
Τοκετός
Θηλασμός
Ασκήσεις Kegel και Yoga
Διατροφή Εγκύου – Λεχώνας
Φροντίδα Λεχώνας
Φροντίδα Νεογνού (Βρεφικό μασάζ)

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων αυτών ανήκει στα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» που είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θέρμης με αρμοδιότητα την Κοινωνική Πρόνοια και Φροντίδα, και αποσκοπούν στην προετοιμασία των υποψήφιων μαμάδων σχετικά με τον τοκετό αλλά και την φροντίδα και το τάϊσμα του μωρού, καθώς και στη συμμετοχή των μπαμπάδων στη διαδικασία του τοκετού.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από την Αναστασία Σταμκοπούλου Μαία, Σύμβουλο Διατροφής, Εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά (First Aid Instructor) και Εκπαιδεύτρια Βρεφικού μασάζ (Infant massage Instructor I.A.I.M). και με την χορηγία της εταιρίας Μedela σε στρώματα, μπάλες (yoga) και σε υλικό σχετικό για θέματα θηλασμού στις μέλλουσες μητέρες.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων που διαμένουν στο Δήμο Θέρμης, τα δωρεάν σεμινάρια ανώδυνου τοκετού πρόκειται να επαναληφθούν και στις Δημοτικές Ενότητες Μίκρας & Βασιλικών, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Ν.Π.Δ.Δ. τηλ. επικοινωνίας: 23923 30 213 & 214, Τρίλοφος Δήμου Θέρμης.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο