ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με ομόφωνη απόφασή του χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης ενέκρινε την έναρξη των απαιτούμενων παρεμβάσεων- εργασιών για την εξοικονόμηση ενέργειας συγκροτήματος κτιρίων που βρίσκεται στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης. Πρόκειται για συγκρότημα που αποτελείται από 2 κτίρια. Το πρώτο κτίριο είναι διώροφο  με ανεξάρτητο χώρο πολλαπλών χρήσεων, ενώ στο ισόγειο πρόκειται να φιλοξενηθεί στο μέλλον το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο κτίριο με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποτελέσει  ξενώνες φιλοξενίας επισκεπτών.

LIVADI2Οι εργασίες που θα εκτελεστούν και στα δύο κτίρια θα είναι  ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και οικοδομικές εργασίες συντήρησης. Παράλληλα προβλέπεται ο πλήρης διαχωρισμός της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων μεταξύ του ισογείου και του ορόφου του κτιρίου και συγκεκριμένα των εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης ηλεκτρικών και πυροπροστασίας.

livadi ksenwnesΣυνολικά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να επανασχεδιαστεί και να ανακατασκευαστεί ο χώρος προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιπλέον ένας εκθεσιακός χώρος και ένας χώρος γραφείων. Η  διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα πραγματοποιηθεί με εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των υφιστάμενων ακατάλληλων πλακιδίων, με τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί,  η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κεντρική σκάλα όπου θα υπάρχει ειδική μπάρα στήριξης και προσβασιμότητας ΑμεΑ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο