ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

zwgrafia gia klimatikh allagh 2Για μια ακόμη χρονιά τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα διεξαχθεί η καμπάνια ΖΟΟΜ- Παιδιά σε κίνηση, στο πλαίσιο του έργου EYD2015 – Το μέλλον που θέλουμε- Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, αλλά και των γονιών τους, στην κλιματική αλλαγή και ειδικότερα στη βιώσιμη κινητικότητα.

Ειδικότερα, από το Δήμο Θέρμης έχουν δηλώσει συμμετοχή στην καμπάνια τα ΚΔΑΠ Θέρμης, Βασιλικών, Τριλόφου και Νέου Ρυσίου, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί Καρδίας και Βασιλικών. Σύμφωνα τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτό, περίπου εκατόν δέκα παιδιά από το Δήμο Θέρμης, τα οποία θα κληθούν να συλλέξουν πράσινες πατούσες, για κάθε δρομολόγιο που θα κάνουν με τα πόδια, επί μία εβδομάδα μαζί με τους γονείς τους, αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι.

klimatikh allagh soyper zwgrafiapaidakia klimatikh allagh soyper

Συνολικά δε στη συγκεκριμένη καμπάνια θα συμμετέχουν πάνω από 500 παιδιά από 19 Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη και από τα  4 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, του Δήμου Θέρμης. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες που θα οργανώσουν οι ίδιοι οι παιδαγωγοί τους, με θέμα την κλιματική αλλαγή, τις απειλές του περιβάλλοντος και την φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση. Μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών μεθόδων που επιλέγει ο ίδιος ο δάσκαλος, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, θέατρο και παραμύθια, μαθαίνουν για τις επιπτώσεις των καυσαερίων των αυτοκινήτων στο περιβάλλον και το κλίμα, για τη μετακίνηση παιδιών σε «υπερανάπτυκτες» και αναπτυσσόμενες χώρες, για την απειλούμενη ζωή πολλών ζώων και την εξάρτηση και της ανθρώπινης ζωής, από το κλίμα.

zwfafia klimatikh allagh 3

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, τόσο οι πατούσες, όσο και οι δημιουργίες των παιδιών θα παραδοθούν σε εκπροσώπους του ΟΗΕ το Νοέμβριο του 2017, από στελέχη του Συντονιστή Εταίρου του έργου, την Climate Alliance.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο