ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

HLEKTRONIKO PARABOLO FWTO 2Τα επίσημα στοιχεία και από τα τρία Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θέρμης αποδεικνύουν ότι ο ρυθμός χρήσης του e- παραβόλου αυξάνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα κατά το πρώτο τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2018 εκδόθηκαν συνολικά 1.410 παράβολα με τη χρήση της εφαρμογής, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, που έκαναν χρήση της εφαρμογής χίλιοι περίπου δημότες της Θέρμης. Όπως είναι γνωστό κατά το 2018 οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων.

Αμεσότερη γίνεται πλέον η εξυπηρέτηση των πολιτών στους Δήμους με την καθολική εφαρμογή του e-παράβολου, το οποίο θα συμβάλει και στη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας. Αξίζει να θυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκδίδεται το ηλεκτρονικό παράβολο:
Για την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου ακολουθείτε τις εξής ενέργειες:
• Δημιουργία e-παραβόλου: Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και έκδοση «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: http://www.aade.gr/polites/e-parabolo.
• Πληρωμή e-παραβόλου: Με χρήση του «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου, η πληρωμή γίνεται μέσω e-banking, στα ΕΛ.ΤΑ με πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας.
• Κατάθεση e-παραβόλου στον Φορέα: Κατάθεση -χρησιμοποίηση του e-παραβόλου στον Φορέα για τον οποίο το έχετε εκδώσει.
• Για την έκδοση του e-παράβολου δεν χρειάζεται να έχετε κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Μπορείτε να το εκδώσετε και ως μη πιστοποιημένος χρήστης.

HLEKTRONIKO PARABOLO FWTO 1
Ωστόσο οι δημότες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του, να το αναζητήσουν, να το επανεμφανίσουν, να το επανεκτυπώσουν ή να κάνουν οποιαδήποτε  μεταβολή του πεδίου ΙΒΑΝ, διότι απαιτείται η χρήση κωδικών TAXISnet.
Εάν χρειαστεί να προχωρήσουν σε μία από τις παραπάνω ενέργειες θα πρέπει να πιστοποιηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr (επιλογή «Εγγραφή Νέου Χρήστη») και στη συνέχεια να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο