ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

OMILIES KAPH 2Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσιοθεραπείας, τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» – ΝΠΔΔ, σε συνεργασία με τους Φυσικοθεραπευτές του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, διοργανώνουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου, ομιλίες με θέμα «Βαδίζοντας Σταθερά». Στόχος των ομιλιών είναι η ενημέρωση των μελών των ΚΑΠΗ, για τις μεθόδους πρόληψης των πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία.

 

Καθώς η Τρίτη Ηλικία επιφέρει αλλαγές στην φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού που συμβάλλουν στην πρόκληση ατυχημάτων, η πρόληψη σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο στοχεύει στην αναγνώριση και εξουδετέρωση εκείνων των παραγόντων που συμβάλλουν στην πρόκλησή τους. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, στους εξωτερικούς χώρους κα. Το ΝΠΔΔ, θέλοντας να συμβάλει στη διατήρηση της μυοσκελετικής υγείας, ευλυγισίας και ισορροπίας, παρέχει υπηρεσίες φυσιοθεραπείας καθώς και προγράμματα γυμναστικής και εκμάθησης παραδοσιακών χορών δωρεάν, κάθε χρόνο, στα μέλη των ΚΑΠΗ.
Το ΝΠΔΔ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ, θα συνεχίσει την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των μελών σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

 

OMILIES KAPH 3Οι ημερομηνίες υλοποίησης των ομιλιών είναι:

Με ομιλητή τον Φυσιοθεραπευτή Κωνσταντίνο Ισαακίδη

ΚΑΠΗ Τριλόφου, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στις 11:30 π.μ.

ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στις 11:30 π.μ.

ΚΑΠΗ Κ. Σχολαρίου, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ.

Με ομιλήτρια την Φυσιοθεραπεύτρια Αναστασία Καλαϊτζίδου

ΚΑΠΗ Ταγαράδων, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ

Τ

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο