ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

synergeio deh 2 Προβλήματα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου Θέρμης, άφησε πίσω της η τελευταία κακοκαιρία, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν μονωτήρες του υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή των Βασιλικών, καθώς και την πτώση κολώνας στην περιοχή Αγίασμα.

Συγκεκριμένα ο υποσταθμός της ΔΕΗ  που βρίσκεται στα Βασιλικά υπέστη σημαντική βλάβη των μονωτήρων και πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα από τη ΔΕΗ. Ωστόσο, αν και η ΔΕΥΑ Θέρμης πρότεινε να συνδράμει ώστε να προμηθευτεί υλικά και να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ξεκαθάρισαν πως τα απαιτούμενα υλικά είναι εξειδικευμένα και τα διαθέτει μόνο η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε κεντρικές της αποθήκες από όπου και έχουν παραγγελθεί.

kolones deh 2

. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και με την προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών συνεργείο της ΔΕΗ, όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Επιχείρησης, θα αποκαταστήσει σταδιακά τη βλάβη στον υποσταθμό των Βασιλικών. Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Βασιλικά, ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο, όπου οι συχνές πτώσεις της τάσης του ρεύματος, είχαν σαν αποτέλεσμα να καεί αντλία  στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΘ στην περιοχή Αι Γιάννη, η οποία όμως αντικαταστάθηκε άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου Θέρμης, ώστε να υδροδοτηθεί το Μονοπήγαδο. Ακολούθησε μετά από λίγες  μόλις ώρες,  η καταστροφή των μονωτήρων στον ίδιο υποσταθμό των Βασιλικών, λόγω κακοκαιρίας, που διέκοψαν εκ νέου την υδροδότηση στην περιοχή του Μονοπήγαδου, όπου μέχρι αυτή την ώρα η περιοχή παραμένει χωρίς νερό, ενώ αναμένουμε την αντικατάσταση των μονωτήρων από τα συνεργεία της ΔΕΗ. Επίσης, η πτώση κολώνας της ΔΕΗ  στην περιοχή Αγίασμα, προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές, καθώς και  σημαντικές βλάβες στον εξοπλισμό των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΘ, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να διακοπεί και η υδροδότηση σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου Θέρμης. Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία της ΔΕΥΑΘ εργάζονταν στην κατεύθυνση αποκατάστασης των βλαβών, με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στους Ταγαράδες και σταδιακή ισορρόπηση του δικτύου ύδρευσης σε Αγία Παρασκευή και άλλες κοντινές περιοχές. Συνεργείο της ΔΕΗ  βρίσκεται ήδη στο Αγίασμα και αναμένεται εντός λίγων ωρών να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την πτώση της κολώνας, ενώ αναμένουμε και την άμεση αντικατάσταση των μονωτήρων στον υποσταθμό των Βασιλικών, ώστε να υπάρξει η συνολική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αλλά και υδροδότησης όλων των οικισμών του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο