ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

αγροτικη οδοποιια 3Με στόχο να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική πρόσβασή γεωργών και κτηνοτρόφων στις ιδιοκτησίες τους, ο Δήμος Θέρμης είχε υποβάλει προτάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες εγκρίθηκαν και αναμένεται να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για σημαντικά έργα, που εξασφαλίζουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε αγροτικές περιοχές των Βασιλικών και του Τριλόφου, έργα βελτίωσης της βατότητας και του οδοστρώματος στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου μας, οι εγκρίσεις των οποίων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Θέρμης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Θέρμης που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις”, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων της συγκεκριμένης πρόσκλησης. Αναλυτικά , πρόκειται για το έργο “Ασφαλτόστρωση υφιστάμενης δημοτικής οδού που διασχίζει τα αγροκτήματα Βασιλικών και Μονοπηγάδου, από το ξωκκλήσι Αη – Γιάννη της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών έως τις δεξαμενές ύδρευσης Μονοπηγάδου” συνολικού προϋπολογισμού 644.111,61 ευρώ. Παράλληλα εγκρίθηκε το έργο με τίτλο “Αγροτική οδοποιία στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου του Δήμου Θέρμης προϋπολογισμού 275.222,89 ευρώ.

agr 2Στο πλαίσιο βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ο Δήμος Θέρμης με τις συγκεκριμένες προτάσεις είχε προτείνει την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης δημοτικής οδού που διασχίζει το αγρόκτημα Βασιλικών και Μονοπηγάδου, από το ξωκκλήσι Αι-Γιάννη της Δ.Κ. Βασιλικών έως τις δεξαμενές ύδρευσης Μονοπήγαδου, μήκους 4.279 μ. και στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου, καθώς και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού, μήκους περίπου 900μ. και πλάτους περίπου 7μ. η οποία αρχίζει από τον υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δρόμο , έξω από τον οικισμό του Τριλόφου και καταλήγει στην πρώην Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανίων και την υπάρχουσα δημοτική ασφαλτοστρωμένη οδό.

αγροτικη οδοποια 4Στην ίδια πρόσκληση εγκρίθηκε ένα ακόμη έργο και συγκεκριμένα η πράξη με τίτλο “Αγροτική οδοποιία γηπέδου Επανωμής έως είσοδο Σχολείου της φύσης Τριλόφου” προϋπολογισμού 681.784,00 ευρώ, για την οποία είχε ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση τμήματος συνολικού μήκους 285 μέτρων που ανήκει στην Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου της Δ.Ε. Μίκρας του Δήμου Θέρμης. Αξίζει να σημειωθεί πως δικαιούχος και φορέας υλοποίησης στην πράξη αυτή είναι ο Δήμος Θερμαϊκού.
Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων,  θα επιτευχθεί παράλληλα η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.), η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Επίσης, θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, με ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο