ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

NEO RYSIO 1Με στόχο την πολύπλευρη ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της περιοχής, των προϊόντων, της διατροφής και παράλληλα τη διάδοση των τοπικών παραδόσεων και του πολιτισμού, η Δημοτική Κοινότητα Νέου Ρυσίου σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, πραγματοποιεί σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων προώθησης των παραδοσιακών τους προϊόντων. Εκδηλώσεις που και προβάλλουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και τις μέθοδους παραγωγής τους, τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας από δεκαετίες πριν, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Δημοτικής Κοινότητας και των υπόλοιπων φορέων του Νέου Ρυσίου που σκοπό έχει τη διάδοση των τοπικών εδεσμάτων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, κατά την οποία η κ. Ελένη Καλοχωρίδου, μέλος του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου, έδειξε στο κοινό πώς φτιάχνονται τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο των Αρετσιανών. Η ίδια όπως και η κ. Ζηνοβία Καραγιαννοπούλου προετοίμασαν και κέρασαν τους παριστάμενους ντολμαδάκια που συνοδεύτηκαν από τσίπουρο προσφορά του Προέδρου του Λαογραφικού Συλλόγου «Η Αρετσού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

NEO RYSIO 2NTOLMADAKIA RYSIO 3
Κατά τη διάρκειά “της” μάλιστα δόθηκαν και χρήσιμες πληροφορίες για τις διατροφικές αξίες των συστατικών που περιέχουν τα ντολμαδάκια από τον κ. ΝικόλαοςΚόκκινο, διαιτολόγο διατροφολόγο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και επιστημονικό Συνεργάτη της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & συγγενών διαταραχών μνήμης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η πραγματοποίηση νέας εκδήλωσης και με άλλα τοπικά εδέσματα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο