ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

gel 2Τη φετινή σχολική χρονιά και στο πλαίσιο εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος, εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Βασιλικών μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου προσπάθησαν να προσεγγίσουν βιωματικά την Αντιγόνη του Σοφοκλή, που αποτελεί και μάθημα γενικής παιδείας στην Β΄ Λυκείου. Στην προσπάθειά τους αυτή συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning, με άλλα τρία σχολεία, το Εκκλησιαστικό λύκειο Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό σχολείο των Βρυξελλών και το σχολείο Saint Julien στην πόλη ATH του Βελγίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε  τον ίδιο τίτλο για όλους τους συμμετέχοντες και σ΄αυτό, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχαν όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία με διάφορες βιωματικές δράσεις που τις αναρτούσανε στην αντίστοιχη συγκεκριμένη ιστοσελίδα του προγράμματος. Τελικός στόχος υπήρξε μια κοινή παράσταση  όπου θα γινόταν συνδυασμός όλων των συμβαλλόμενων συνεργατών. Έτσι οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βασιλικών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτή την κοινή θεατρική παράσταση στις 6 Μαϊου 2018 στο Ελληνικό σχολείο των Βρυξελλών  όπου με τη συμμετοχή τους βίωσαν μία ξεχωριστή θεατρική συνεργασία, ως θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Βασιλικών, με την την ηθική αλλά και έμπρακτη οικονομική ενίσχυση και συμπαράσταση του Δήμου Θέρμης.
Μάλιστα η θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βασιλικών θα ανεβάσει την ίδια παράσταση στις 20 Ιουνίου 2018, στις 19.30, ημέρα Τετάρτη παρουσία της δημοτικής αρχής προκειμένου να παρουσιάσουν τις δημιουργίες των μαθητών και σε τοπικό επίπεδο.

gel 1Λίγα λόγια για το έργο :
Τίτλος του έργου και στόχοι του :
” ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ:  Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ”

“Η Αντιγόνη, βασιλοπούλα της Θήβας, παραβιάζει τη διαταγή του ηγέτη και θείου της Κρέοντα και θάβει τον αδερφό της Πολυνείκη που κατηγορείται ως προδότης της πατρίδας του… Στη διαδρομή μαζί της γινόμαστε Αντιγόνες και Κρέοντες, Ισμήνες και Αίμονας και εναλλασσόμαστε στους ρόλους με τους γέροντες του χορού…

gel 3 Βιώνουμε τα διαχρονικά διλήμματα που θέτει ο Σοφοκλής: το ηθικό ή το νόμιμο; Υποταγή στην εξουσία ή ελευθερία γνώμης; Μεγάλοι ή μικροί; Γυναίκες ή άντρες; Έρωτας ή κοινωνικός συμβιβασμός;
Και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε απαντήσεις… ”
Στους ρόλους εναλλάσσονται:
ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ  ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΖΩΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΣΑΣ, ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΖΗΣΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΜΠΑΝΗΣ- ΑΝΔΡΙΤΣΙΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΝΤΑΓΚΑΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΣΑΜΟΥΔΗΣ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗ -ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΣΠΙΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο