ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

IMG_20170522_143400719Η πρώτη συνάντηση του Εταιρικού σχήματος του Προγράμματος «CONSE-PP»  πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22 Μαϊου 2017,στην κοινή τεχνική Γραμματεία του προγράμματος Ελλάδας – FYROM. Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκαν διευκρινήσεις για τα παραδοτέα της πράξης σε όλους τους εκπροσώπους των Εταίρων από τη Διαχειριστική Αρχή ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έως και τον ερχόμενο Ιούλιο 2017 αναμένεται και η υπογραφή του Εταιρικού συμφωνητικού του προγράμματος.

viopikilothta nea 3Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης οι Εταίροι του προγράμματος μαζί με άλλους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν σε αυτό, έλαβαν μέρος στην ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Θέρμης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του “CONSE-PP “,  μεταφέρθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, του Ινστιτούτου  Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Θέρμης, όπου και φύτεψαν αυτοφυή φυτά , δίνοντας το δικό τους στίγμα ευαισθητοποίησης των πολιτών,  γύρω από την προστασία της τοπικής Βιοποικιλότητας και την κατανόηση της σημαντικότητάς της, που αποτελεί άλλωστε και το καίριο σημείο αναφοράς για το σύνολο όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Να θυμίσουμε ότι στο εταιρικό σχήμα του “CONSE-PP ” συμμετέχουν : ο Δήμος Θέρμης και ο Δήμος  Debarca της ΠΓΔΜ, ο ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ,  η Σχολή Δασοπονίας του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Φορέας Διαχείρισης και Προστασίας της περιοχής Jasenτης Π.Γ.Δ.Μ.

IMG_20170522_143836789_HDRΤην Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 άλλωστε, στο πλαίσιο και πάλι του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Βιοποικιλότητας, ο Δήμος Θέρμης συμμετείχε  ενεργά με μία δράση περιβαλλοντικής συνείδησης για τα παιδιά, καθώς μαθητές των σχολείων της Θέρμης, φύτεψαν στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, του Ινστιτούτου  Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Θέρμης, ελληνικά αυτοφυή είδη.

fitefsi genikhfitefsi dhmos


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο