ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

plat0plat2plat3plat6plat10plat4
Η πλατεία ήταν γεμάτη από αρώματα, χρώματα, μουσικές και …συγκίνηση την Παρασκευή το βράδυ. Έβλεπε κανείς πρόσωπα χαμογελαστά και συγκινημένα. Πρόσωπα που βρέθηκαν μαζί, γνωρίστηκαν, συζήτησαν και χόρεψαν παρέα.
Η ετήσια συνάντηση γεύσεων, προϊόντων και παραδόσεων από όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης έκρυβε μια έκπληξη για όσους παραβρέθηκαν. Τους πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στα όρια του δήμου μας και στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να μας κεράσουν απλόχερα, να μας γνωρίσουν τις δικές τους γεύσεις και μουσικές αλλά και να δεχτούν τη ζεστή αγκαλιά των κατοίκων του δήμου Θέρμης.
Την παρουσία τους στην πλατεία της Θέρμης στήριξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θέρμης. Το βραβείο γεύσης που τους απονεμήθηκε για τα εδέσματα που πρόσφεραν παρέλαβε, εκ μέρους των προσφύγων, από το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο η Sabine Waehning, υπεύθυνη της Ύπατης Αρμοστείας στη Βόρεια Ελλάδα.
Η βραδιά, πλούσια σε γεύσεις, προϊόντα και παραδόσεις που πρόσφεραν οι πολιτιστικοί, λαογραφικοί και τοπικοί σύλλογοι, έκλεισε μ΄ ένα μεγάλο χορό χέρι με χέρι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Θέρμης, μετανάστες και πρόσφυγες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο