ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Αναστολή λειτουργίας του Δήμου Θέρμης και των δομών του για τη Δευτέρα 15, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17/7.

Κανονικά λειτουργούν κοινωνικωπρονοιακές δομές και καθαριότητα με εξαίρεση την Τρίτη 16/7 ημέρα γενικής απεργίας.

Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Δήμος Θέρμης και όλες οι δομές του θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, Δευτέρα 15/7, αύριο Τρίτη 16/7 και την Τετάρτη 17/7 συμμετέχοντας στο πανελλαδικό κλείσιμο των δήμων που αποφασίστηκε και τις κινητοποιήσεις αιρετών και εργαζομένων.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Παρασκευή 12/7 συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’αυτές, καθώς και η διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ»

Οι κινητοποιήσεις γίνονται λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού της αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που συσσωρεύονται σε όλους τους δήμους  της χώρας και λόγω των επικείμενων απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων και της κατάργησης δημοτικών υπηρεσιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δομές της αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο κοινωνικής πολιτικής που στέκεται ακόμη όρθιο. Σήμερα δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης των δήμων, των κοινωνικών υπηρεσιών  που θα λείψουν από τους πολίτες και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας.

Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, αιρετοί, εργαζόμενοι και πολίτες. Σας καλούμε, όλους,  να σταθείτε συμμέτοχοι και αρωγοί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο το επίπεδο διοίκησης που είναι εγγύτερα στον πολίτη, αλλά είναι η ίδια η κοινωνίας των πολιτών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο