ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

 

Ένα μήνα και δώδεκα μέρες μετά το ψήφισμα της 12ης Ιουνίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης επανέρχεται με νέο ψήφισμα που αφορά στο σχεδιασμό του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στο μεταβατικό φορέα είναι ξεκάθαρα προσχηματική, περνάει από το παράθυρο τις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για όσους λίγους εργαζόμενους απομείνουν, και ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ακυρώσει την ύπαρξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η πρόβλεψη για ένα ελάχιστο ανταποκριτικό γραφείο Βόρειας Ελλάδα, στελεχωμένο από μόλις 39 άτομα, «ακυρώνει»το πολυετές έργο και την προσφορά της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Αποδεικνύει ότι σχέδιο και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συρρικνώσει και να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μην υπάρχει δημόσιο κανάλι στην Βόρειο Ελλάδα και στην περιφέρεια και να προσφερθεί ο τηλεοπτικός και διαφημιστικός χώρος στα ιδιωτικά κανάλια των επιχειρηματικών συμφερόντων, που λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση και έλεγχο.

Όμως, η ΕΡΤ 3 ήταν και πρέπει να παραμείνει το κανάλι της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Περιφέρειας. Ένα κανάλι που το διεκδίκησε και το στήριξε η περιφέρεια και χάρη στη δουλειά των εργαζομένων σε αυτό κατάφερε να ξεχωρίσει σε ποιότητα, παρά τα ελλείμματα της κρατικής παρέμβασης, και να αποσπάσει βραβεία.

Η ελληνική περιφέρεια δεν μπορεί να μείνει χωρίς μέσο ενημέρωσης που να προβάλει τις προσπάθειες, το έργο και τις αγωνίες που αναπτύσσονται εκτός της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Διεκδικούμε την ύπαρξη δημόσιου διακριτού ραδιοτηλεοπτικού περιφερειακού μέσου με αυτόνομο πρόγραμμα και διοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα, με δυνατότητες εφάμιλλες της ΕΡΤ 3. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ΕΣΗΕΜΘ  και των εργαζομένων της ΕΡΤ για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνουμε ότι:

«Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την υγιή λειτουργία της ΕΡΤ με θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κοινωνικό αγαθό, καθιστώντας την δημόσια και όχι κρατική ή εργαλείο πολιτικών και πελατειακών συμφερόντων μειώνοντας τις επιβαρύνσεις για τον πολίτη. Που θα προβάλλει και θα ενισχύει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κοινωνική λειτουργία και δημιουργία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον απόδημο ελληνισμό, τη χώρα μας.»


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο