ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στο Φράγμα Θέρμης

διοργανώνει στις 11 Σεπτεμβρίου στις 21:00 μ.μ.

το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης ΚΙΑΛΛΗ Θέρμης.

 Στη συναυλία, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου, τραγουδούν οι  Ξανθίππη Καραθανάση, Ανδρέας Καρακότας, Γιώργος Λίζος, Κώστας Πρατσινάκης και Μανώλης Φάμελλος. Στην εκδήλωση οι τραγουδιστές και οι μουσικοί συμμετέχουν εθελοντικά αλλά και δεκάδες εθελοντές φίλοι του ΚΙΑΛΛΗ καθώς και χορηγοί θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα» που πραγματοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης είναι μια αυτόνομη, εθελοντική προσπάθεια από κατοίκους του δήμου Θέρμης, που αντιλαμβανόμενοι ότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας μας δεν έχει σήμερα πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημιούργησαν την εθελοντική Οργάνωση Πολιτών «Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης» (ΚΙΑΛΛΗ) και ξεκίνησαν να «στήνουν» το κοινωνικό ιατρείο σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος  Θέρμης ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια, σεβόμενος την αυτονομία της.

Οι εργασίες στο χώρο έγιναν από εθελοντές με υλικά που δώρισαν σε μεγάλο ποσοστό χορηγοί. Με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ενεργών πολιτών το ΚΙΑΛΛΗ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο παρέχοντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους.

Το ΚΙΑΛΛΗ θα εξυπηρετεί παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά σε τακτική βάση και ορισμένες φορές το μήνα θα παρέχει υποστήριξη από ψυχολόγους και ωτορινολαρυγγολόγους, ενώ στηρίζεται και σε ένα εξωτερικό δίκτυο αλληλέγγυων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ιατρικών εργαστηρίων στα οποία παραπέμπει, εάν υπάρχει δυνατότητα, τα όποια περιστατικά ποικίλων ειδικοτήτων.

Οι χώροι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης βρίσκονται στο 2ο χλμ. οδού Θέρμης – Τριαδίου, πλησίον του κλειστού γυμναστηρίου Θέρμης και των γηπέδων τένις.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο