Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης και πολιτισμού με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στην πλατεία Χάνια στα Βασιλικά. Πρόκειται για το 1ο Παιδικό Χορευτικό Σεργιάνι, που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία με τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και το χαμόγελό τους έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά.

Η πλατεία Χάνια πλημμύρισε από μουσική, παραδοσιακούς ήχους και χορούς, δημιουργώντας ένα μεγάλο πολιτιστικό αντάμωμα. Μικροί χορευτές από τα διάφορα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν με περηφάνια τη δουλειά τους, ταξιδεύοντας το κοινό σε διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Ελλάδας.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου απέδειξε έμπρακτα ότι η παράδοση παραμένει ζωντανή και εξακολουθεί να συγκινεί και να ενώνει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Γονείς, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και την αγάπη τους για τον παραδοσιακό χορό.

Το 1ο Παιδικό Χορευτικό Σεργιάνι έστειλε παράλληλα ένα σημαντικό μήνυμα: η πολιτιστική μας κληρονομιά συνεχίζει να περνά από γενιά σε γενιά, όταν τα παιδιά γίνονται οι ίδιοι φορείς και πρωταγωνιστές της.

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στους χορευτές και τους χοροδιδασκάλους, στους γονείς των παιδιών, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες που έδωσαν το «παρών» και αγκάλιασαν με την παρουσία τους αυτή την πρώτη διοργάνωση.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε το Παιδικό Χορευτικό Σεργιάνι να γίνει σταθερός θεσμός πολιτισμού και παράδοσης στα Βασιλικά. Γιατί η παράδοση δεν είναι μόνο μνήμη. Είναι συνέχεια. Και η συνέχεια αυτή βρίσκεται στα χέρια των παιδιών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο