ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Οι Η.Π.Α. και οι άλλες δυνάμεις επικαλούνται ως πρόσχημα, όπως και πριν 10 χρόνια με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση τέτοιων όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου, που θα έχει ως θύματα τους λαούς.  

Είναι φανερό ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δε θα δώσουν τέλος στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και δεν θα αποκαταστήσουν τα δικαιώματα του Συριακού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, που επί χρόνια καταπατεί το καθεστώς Άσαντ, και οι αντίπαλες φανατικές ισλαμικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποκαταστήσουν.

Η λύση στη Συρία πρέπει να είναι πολιτική και όλες οι φιλειρηνικές δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την εμπλοκή στον πόλεμο που σχεδιάζει η Ελληνική κυβέρνηση. Ο Ελληνικός λαός, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από τις αντιλαϊκές πολιτικές, θα διατρανώσει την αντίθεσή του στην επέμβαση και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτή.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης που εκφράζει τους πολίτες της περιοχής που έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και για την ανθρωπιστική κρίση που ένας τέτοιος πόλεμος θα οδηγήσει σε νέα κορύφωση, αλλά και για την όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας μας με νέα κύματα προσφύγων θυμάτων του πολέμου απαιτεί από την κυβέρνηση:

  • να μην εμπλακεί σε οποιονδήποτε τρόπο στη στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Συρία και το λαό της
  •  να μην χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται στο έδαφος της χώρας μας για το σκοπό αυτό.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο