ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

«Σταυρετ’κα 2013»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης σας προσκαλεί στις 3ήμερες εκδηλώσεις του με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του  Σταυρού  στις  12,13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

–  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

20:00μ.μ. –  Εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης με θέμα «Η Ζωή στον Πόντο»  στην βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Επιμέλεια : Συμεωνίδης Γιώργος

20:30 μ.μ. – Ημερίδα με θέμα «Η διατροφή στον Πόντο» με ομιλητές : την Βλάχου Αθανασία Διαιτολόγο Διατροφολόγο του Κέντρου Υγείας Θέρμης, τον κύριο Σαββίδη Θωμά καθηγητή διαιτολογίας και την κυρία Ελένη Βασιλειάδου επιχειρηματία της εταιρείας «Προϊόντα Βερμίου Γης».

Θα ακολουθήσει δεξίωση με προϊόντα “Βερμίου Γης”

– Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

18:00  Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι της «ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ» και περιφορά της Σεπτής εικόνας

20:00  Μουσική Παράσταση με τίτλο «Μουσική Γεωγραφία του Πόντου» στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Στο τραγούδι ο Αλέξης Παρχαρίδης. Επιμέλεια : Πιπερίδης Δημήτρης, εκδότης του περιοδικού «Άμαστρις»

– Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

09:00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της «ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»

20:30  Μεγάλο ποντιακό γλέντι. Έναρξη με την παρουσίαση των χορευτικών του Σωματείου. Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης

Λίγα λόγια για τα 40 χρόνια του “Σωματείου Παναγία Σουμελά” Δήμου Θέρμης

stauretika 2013

Aγαπητοί φίλες και φίλοι ,νιώθοντας την αγάπη , το μεράκι και την ευθύνη για την μνήμη των προγόνων μας, τις παραδόσεις και όσα μας μεταλαμπάδευσαν, σας καλούμε να μας τιμήσετε για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου  μας.

 Αισθανόμαστε υπερήφανοι και νιώθουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε  ζωντανή την ιδέα των: Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου , Γεώργιου Αηδονιδη ,  Γεώργιου Τσιτλακίδη , Ευθύμη Βασιλειάδη  και Κυρκενίδη Παντελή, οι οποίοι το 1973 αποτέλεσαν την αφετηρία για το  ένδοξο μέλλον του συλλόγου.

 Μάθαμε πως για να κρατήσουμε την ταυτότητα  και την κληρονομία μας πρέπει να διατηρούμε ζωντανά όσα μας δίδαξαν οι  παλαιότεροι. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε και φέτος να γλεντήσετε μαζί  μας όπως εφτάγανε ατότε σην πατρίδαν οι τεμετέρ’, να χορέψετε μαζί μας  διπάτ , το “τανγκό” της εποχής όπου ήταν ο πρώτος χορός γνωριμιάς για  τα ζευγάρια .

Να χορέψετε τικ όπου η ερμηνεία του προέρχεται από την θοέρα καθώς τικ σημαίνει όρθιο σώμα . Και σαν κορυφώνεται το γλέντι και  ανεβαίνουν οι παλμοί να παραμείνουν τα νιάτα και οσοι αντέχουν για το  τρομαχτό .

 Κι όντες θα ευρίσκουνταν τα κορτσόπα και τ’αγούρεα εντάμα ας  χορεύομεν το Τας όπως τότε στο Καρς. Φίλοι και φίλες , σας περιμένουμε  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο 1ο δημοτικό σχολειό  Θέρμης να χορεύομε, να τρώγωμε και να χαίρουμες ούλ εντάμα .

 Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Παναγιά Σουμελά» Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο