ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και καταδικάζει τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, επίθεση που ακολουθεί μια σειρά από επιθέσεις όχι μόνο σε ανήμπορους μετανάστες αλλά και σε Έλληνες εργαζόμενους και σε βάρος μελών και στελεχών πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως έγινε με την τραμπούκικη επίθεση στο Πέραμα. Μαζί με όλη την κοινωνία εκφράζουμε την αγωνία και την αγανάκτησή μας για τα πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και βαρβαρότητας που αναπτύσσονται σήμερα από τον συγκεκριμένο χώρο και πλήττουν την ανθρώπινη υπόσταση, τη δημοκρατία, την ελληνική παιδεία και πολιτισμό.

Οι ολοένα και συχνότερες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς και στο δήμο μας την τελευταία περίοδο, αποδεικνύουν το νεοναζιστικό χαρακτήρα της ιδεολογίας της και το σχέδιό της να τρομοκρατήσει τους πολίτες και τους εργαζόμενους και να τους παρασύρει μακριά από τους κοινούς συλλογικούς αγώνες και την προσπάθεια όλης της κοινωνίας, που απαιτείται για την έξοδο από την κρίση, την ύφεση και την ανέχεια. Κάθε υποστηρικτής του φασισμού υποθάλπει βία, διακρίσεις και δολοφονίες.

Για την αντιμετώπιση του φασισμού δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών. Η ουδετερότητα είναι συνενοχή, όπως και ο αποπροσανατολισμός και η ανοχή παράνομων πράξεων. Απαιτείται άμεση δράση από όλους μας. Η κοινωνική και πολιτική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι για την αποφασιστική καταπολέμηση του φαινομένου. Παράλληλα οφείλουμε όλοι μας, και κυρίως η πολιτεία και η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει τις αιτίες και τις επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και συντήρησης των φασιστικών μορφωμάτων.

Είναι ευθύνη όλων, σε κάθε οικισμό και σε κάθε χώρο δουλειάς να απομονώσουμε τα φαινόμενα αυτά αποδεικνύοντας το μαύρο πρόσωπο του φασισμού.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι, δήμος και πολίτες, για να μη μείνει ανοιχτή καμία χαραμάδα, για να μην πέσει η νύχτα και το ναζιστικό δηλητήριο πάνω στα παιδιά μας. Ο δήμος Θέρμης θα αναλάβει και θα στηρίξει τοπικές πρωτοβουλίες καταπολέμησης των φαινομένων ρατσισμού, βίας και φασισμού.  Καλούμε τους δημότες μας και όλους τους φορείς της περιοχής μας να οργανώσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις καταδίκης αλλά και ενημέρωσης για το φαινόμενο του φασισμού και του νεοναζισμού και την εγκληματική και αντιδημοκρατική του υπόσταση.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο