ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

         imagesΕφηβική Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης   «Θεάτρου  Όραμα»

«Ο Δράκος» του Ευγένιου Σβαρτς, Σκηνοθεσία Δήμητρα Τσάκου

Παρασκευή 11 | Σάββατο 12 | Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 20:30

Τιμή εισιτηρίου 3

Μέρος εσόδων των παραστάσεων θα διατεθεί για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου Θέρμης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια πολιτεία μακρινή, πριν από πολλά χρόνια, τότε που υπήρχαν ακόμα δράκοι και ιππότες, βασίλευε ένας αυταρχικός δράκος με τρία κεφάλια και πέντε πόδια, εδώ και 400 χρόνια!

Βοηθοί του ήταν ένας αποτρελαμένος δήμαρχος, που εκτελούσε πιστά τις εντολές του δράκου και ο κουτοπόνηρος γιος του. Προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια στην πολιτεία, κάθε χρόνο μια κοπέλα θυσιαζόταν προς τιμήν  του δράκου. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Έλσας, μιας όμορφης κοπέλας που ζούσε με τον καλόψυχο πατέρα της.  Και όντως θα θυσιαζόταν η Έλσα, αν δεν εμφανιζόταν ένας θαρραλέος περιπλανώμενος ιππότης, ο Λανσελότος, που ερωτεύτηκε την κοπέλα και αποφάσισε να τη σώσει μονομαχώντας με το Δράκο. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε μέσα από συγκινητικές, αλλά και εξαιρετικά κωμικές σκηνές. Το ποιος θα κερδίσει τελικά, ο Λανσελότος ή ο Δράκος, απομένει να το δείτε στη σκηνή.

Εκεί που αυτή η μακρινή πολιτεία φαντάζει τόσο σύγχρονη και αναγνωρίσιμη.

Μήπως αδίκως περιμένουμε έναν Λανσελότο να μας σώσει; Μήπως ήρθε η ώρα «να σκοτώσουμε τον Δράκο που βρίσκεται μέσα στον καθένα από μας;»

 Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Προσαρμογή κειμένου: Δήμητρα Τσάκου

Σκηνικά/Κοστούμια/Μουσική Επιμέλεια: Θάνος Καρώνης

Χορογραφία: Δήμητρα Μαυρογένη

Παίζουν:

Κατερίνα Αλαμαλή, Δανάη Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Δραμπάζης, Δέσποινα Καρακάτση, Βαγγέλης Καραμπάσογλου, Αργυρώ Κλαπανάρα, Μιχάλης Κλαπανάρας, Χρήστος Μακρυγιάννης, Γεωργία Μακρίδου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Κώστας Μπεσίνας, Μαρία Νταβράνη, Στέφανος Ορφανίδης, Άννα Ρίζου, Δημήτρης Χαλκιάς.

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου : Θεόφιλος Λάλος.            Γραμματεία θεάτρου : Σοφία Ιεροδιακόνου.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο