ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

2Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης- Έκθεση εικαστικών έργων, έργων τεχνολογίας, μουσική συναυλία και προβολή ταινιών – 10 + 7 χρόνια Καψιδάκης + “Το Μήλον της Έριδος” / Εγκαίνια 8 Μαΐου στις 7μμ, διάρκεια 8 και 11 Μαΐου 2015

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, δάσκαλος, μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο εορτασμού των 17 χρόνων του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών “Το Μήλον της Έριδος”, οργανώνουν μια μεγάλη εικαστική έκθεση, με παράλληλη λειτουργία 7 εικαστικών εργαστηρίων. Σχεδίου, Ζωγραφικής, Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Χαλκογραφίας, Ξυλογραφίας και Φωτογραφίας. Θα εκτεθούν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, ζωγραφικά, ξυλογραφίες τυπωμένες με την μέθοδο του ανορθόδοξου και του ορθόδοξου χρώματος, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, αγγεία, χρηστικά με φυσικό πηλό δουλεμένα στο χέρι, στο τροχό και ψημένα στο καμίνι του εργαστηρίου μας πυροχρωματισμένα και γυαλωμένα.
“Το Μήλον της Έριδος” – Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε 44 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος σε 9 ομαδικές και έχει συνεργασία με καλλιτεχνικούς φορείς, ενώσεις, επιμελητήρια, μουσεία και πινακοθήκες στην Ελλάδα. Πραγματοποίησε 30 παρουσιάσεις-σεμινάρια για τις τεχνικές της Χαρακτικής, συμμετείχε σε 5 επιστημονικά συνέδρια, απέσπασε 38 μετάλλια στην 4η Διεθνή Biennale Ζωγραφικής, πολλά βραβεία, επαίνους, πανελλήνιες διακρίσεις και άριστες κριτικές, από ιστορικούς της τέχνης, καθηγητές, συμβούλους και καλλιτέχνες.
Θα λειτουργήσει έκθεση έργων μαθητών του μαθήματος της Τεχνολογίας με την κ. Πουγαρίδου, μουσική συναυλία μαθητών με την κ. Τσαιρέλη και προβολή μαθητικών ταινιών με την κ. Βαρλάμη.
1. Ταινία τεκμηρίωσης (δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ) με τίτλο « Ποιητικές μορφές του Μεσοπολέμου». Η ταινία πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος και παρουσιάζει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής καθώς και τη ζωή και το έργο των ποιητών του Μεσοπολέμου διανθισμένο από μελοποιημένα ποιήματα και ανάγνωση ποιημάτων.
2. Ταινία μικρού μήκους με αυτοσχεδιασμούς και εικονοποίηση λογοτεχνικών κειμένων από τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με τίτλο «Πάρε μαζί σου το παιδί.. και μάθε του να μελετά τα δέντρα»Γ.Σεφέρης.

Γυμνάσιο Βασιλικών: τηλ. : 23960 22568, fax : 23960 22935
Γιάννης Καψιδάκης: τηλ – fax :23920 44934, κιν. : 6973 989 186

Αρχική

http://kapsidakis.blogspot.gr/

http://tomilontiseridos.blogspot.com


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο