ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

kdapΤο Κδαπ-Μεα αγκαλιά-ζω σας προσκαλεί στην χριστουγεννιάτικη παράσταση ”Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάτζαροι”‘ την Δευτέρα 21/12/15 στης 12:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι”, είναι ένα μουσικό παραμύθι, το οποίο εμπεριέχει συμβολισμούς και κοινωνική κριτική, τονίζει το ότι οι άνθρωποι ξόδευαν κάθε μέρα της ζωής τους στην ρουτίνα της καθημερινότητας τους, είναι αφιλόξενοι, αγέλαστοι, ανίκανοι να χαρούν και να “χορέψουν”. Ακόμη και αν κάποια στιγμή κατάφεραν οι καλικάντζαροι να τους δείξουν πως να χαμογελούν να χαίρονται και να αγαπούν, οι άνθρωποι της αγέλαστης πολιτείας θέλησαν να το λησμονήσουν.

Τα παιδιά όμως θυμόντουσαν… Τούς άτακτους καλικάντζαρους, τις λευκές χήνες…. Τα παιδιά ήταν αυτά που τελικά είδαν με τα μάτια τους, πέταξαν με τις χήνες, έζησαν τους χορούς, άκουσαν τα τραγούδια…. και τα μάτια τους έλαμπαν ακόμη.

Οι λόγοι που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτό το μουσικό παραμύθι είναι όλα αυτά που προαναφέραμε και είναι φυσικά πιο επίκαιρα από ποτέ.
Στην παράσταση πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά,(του ΚΔΑΠ ΜΕΑ), με τη συμμετοχή και βοήθεια των εκπαιδευτών τους. Μιας και δεν είμαστε ηθοποιοί ζητούμε την κατανόηση σας στα όποια λάθη μπορεί να συμβούν και θα σας παρακαλέσουμε να υπάρχει όσο το δυνατόν ησυχία, ώστε να ακουστούν καλύτερα τα παιδιά.

Σκηνικά, κουστούμια και καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμητρα Κερεφιάδου
Μουσικοκινητική επιμέλεια: Μαρία Τσιακανίκα
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Γιωγιού


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο