ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Εκδηλώσεις, Ενημέρωση, Λαϊκό Πανεπιστήμιο|

χωρίς τίτλοΟ Δήμος Θέρμης, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής του,  στον άξονα Εκπαίδευση-Δια βίου μάθησης πήρε μια ακόμη πρωτοβουλία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων με τον τίτλο “ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΡΜΗΣ” για τους ενήλικους δημότες του. Η έναρξη των δράσεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης θα γίνει στο Πολιστιστικό Κέντρο Ν.Ραιδεστού στις 28/1/2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00.                  Για κάθε συγκεκριμένο σεμινάριο ή άλλη δράση θα αναρτάται έγκαιρα σχετική γνωστοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν έντυπο δεσμευτικής δήλωσης συμμετοχής .

Ο θεσμός του Λαϊκού Πανεπιστημίου στη χώρα μας είναι ένας δοκιμασμένος θεσμός μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων και στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με βάση αυτή την διαπίστωση Δήμος μας αποδέχθηκε την επίσημη πρόταση που υπέβαλε Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, ο οποίος διαθέτει σχετική εμπειρία στο θεσμό αυτό.Με την πρόταση του ο παραπάνω Σύλλογος προς τον Δήμο ζήτησε την επίσημη συνεργασία για την υλοποίηση επιμορφωτικών ή άλλων δράσεων στα πλαίσια προγράμματος “Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θέρμης”. Βασικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συμμετοχή των Δημοτών σε επιμορφωτικές κυρίως ευκαιρίες ενημέρωσης και ευασθητοποίησης μεγάλου εύρους θεματικών πεδίων και ποικίλου ενδιαφέροντος. Στις αυτές επιμορφωτικές δράσεις θα καλούνται εισηγητές/τριες ή συντονιστές ειδικοί επιστήμονες σε αντιστοιχία με την δράση και το θέμα και σε χώρο που θα διαθέτει ο Δήμος και χρόνο που θα ορίζεται έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη την θεσιμότητα των εισηγητών. Τα θεματα ενδεικτικα που θα καλύπτονται θα αναφερονται στον πολιτισμό και τις τεχνες , την ιστορια και την φιλοσοφια , την υγεια και την ψυχολογια , το περιβαλλον και την κοινωνιολογια Οι επιμορφρωτικές δράσεις θα εχουν τον χαρακτήρα σεμιναρίου διαρκείας δύο ωρών και η θεματολογία θα επιλέγεται με βάση τόσο τον διαπιστωμένο προβληματισμό του σύγχρονου πολίτη στο προσωπικό ,κοινωνικό και εργασιακό του πλαίσιο όσο και τις ιδαίτερες ανάγκες που θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα απο ένα ειδικό ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο αυτό θα αφορά τις επιμορφωτικές ανάγκες και τους γενικότερους προβληματισμούς για επίκαιρα ζητήματα που τους απασχολούν και θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου για συμπλήρωση απο κάθε ενδιαφερόμενο. Με αυτό τον τρόπο θα αποτυπώνονται τα παραπάνω δεδομένα δυναμικά και για λόγους μεσομακροπρόθεσμου προγραμματισμού και μέγιστης δυνατής κάλυψης των πραγραμματικών αναγκών των εκπαιδευομένων. Η συμμετοχή όσων δημοτών/σών επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι δωρεάν και χορηγείται, με προϋποθέσεις, σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο